Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKOLJ Ubojica iz jaslica progovorio, ali ne o zločinima

'Joker' zaklao i 73-godišnjakinju

VL
Autor
Stojan De Prato
26.01.2009.
u 13:16

Ubojica iz belgijskih jaslica u Sint Gillisu kod Dendermondea Kim de Gelder (20), kojega su glasila prozvala “Joker” jer je zločin počinio lica namazana nalik istoimenu liku iz filma “Batman”, mogao bi biti optužen i za ubojstvo 73-godišnjakinje.

Žena je pronađena 16. siječnja u svojemu stanu u istočnoflandrijskom gradiću Beverenu, izbodena nasmrt nožem. Ubojstvo je bilo zbunilo istražitelje jer iz kuće ništa nije ukradeno, nisu mogli utvrditi nikakav motiv, a ubojica nije ostavio nikakav trag. Suprug ubijene bio je u vrijeme ubojstva kod susjeda. Satima su ga istražitelji ispitivali, ali nisu otkrili nikakav mogući slijed.

- Postoje vrlo jasne naznake da je upravo De Gelder ubio u ženu – rekao je javni tužitelj u Dendermondeu Christian du Four, ali je “u interesu istrage” odbio dati ikakve dodatne podatke. Neslužbeno, u stanu je pronađen De Gelderov DNK, a jedan je svjedok vidio čovjeka na biciklu kako se ubrzano udaljava.

Nakon što je tri dana šutio, ubojica je konačno progovorio, ali odbija odgovarati na pitanja o zločinima. Dobio je odvjetnika po službenoj dužnosti, Jaaka Haentjensa iz Lokerena. Ako De Gelder ili njegovi roditelji budu to željeli, moći će kasnije izabrati nekoga drugog odvjetnika.

Prethodno su, međutim, mnogi odvjetnici s kojima je sud u Dendermondeu razgovarao odbili preuzeti njegovu obranu, opravdavajući se nizom zakonskih teškoća. Ubojica od petka odbija jesti i piti, pa je smješten u bolnički odjel zatvora u Bruggeu, gdje ga hrane infuzijama. U tome će se zatvoru danas održati i njegovo prvo pojavljivanje pred sudskim vijećem, kako bi se izbjeglo mogući linč.

Nastavljaju ga ispitivati tri psihijatra. Preksinoć je Dendermondeom, u tihoj ophodnji u uspomenu na troje ubijene dojenčadi i njihovu odgajateljicu, te na još desetoro izbodene dojenčadi i dvije odgajateljice, stupalo 7000 građana.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije