Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doživotni zatvor

'Joker' James Holmes izbjegao smrtnu kaznu!

James Holmes
Foto: Reuters/PIXSELL
08.08.2015.
u 11:33

Holmes je naoružan ušao 20. srpnja 2012. u prepunu kinodvoranu tijekom prikazivanja filma o Batmanu "Povratak crnog viteza" i ubio 12 ljudi

James Holmes, monstrum koji je ubio 12 osoba tijekom projekcije Batmana u kinu u Aurori u SAD-u, osuđen je na doživotni zatvor i tako je izbjegao smrtnu kaznu.

Porota, naime, nije htjela preporučiti smrtnu kaznu za njega što znači da će dobiti doživotni zatvor, ali konačnu presudu mora još donijeti sudac Carlos Samour, piše BBC.

Obrani je glavni argument za razlog pokolja bio da je tadašnji student neuroznanosti bio mentalno bolestan. Porota se pak složila s tužiteljima da je, iako bolestan, odgovoran za svoje postupke, ali nisu bili jednoglasni za smrtnu kaznu.

Zbog toga će najvjerojatnije biti osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti pomilovanja.

Podsjetimo, Holmes je naoružan ušao 20. srpnja 2012. u prepunu kinodvoranu tijekom prikazivanja filma o Batmanu "Povratak crnog viteza". Prije nego je počeo pucati iz poluautomatskog oružja, sačmarice i pištolja ubacio je u dvoranu suzavac. Na glavi je imao kacigu i plinsku masku, a na sebi neprobojan prsluk. Među dvanaest žrtava u dvorani s 400 gledatelja bila je i šestogodišnja djevojčica.

>> 'Joker' James Holmes proglašen krivim zbog masakra, traži se smrtna kazna

Komentara 5

RE
registriraj13
18:52 08.08.2015.

Makar sam kategoricki protiv smrtne kazne, ipak ovaj vid "kazne" ima mana. Prvo, njegovi uvjeti nece biti nehumani tako da to i nije prava "kazna", drugo drustvo ce morati placati njegov ostanak u zatvoru, cime zapravo neizravno porodica, cije jee bliznje ubio, financira njegov zivot. Da su mu dali smrtnu kaznu barem vise ne bi nanosi stetu drustvu. Zatvori bi primarno trebali biti korekcijske ustanove kako bi se ljudi mogli ponovno integrirati u drustvo. Stav da je zatvor kazna ne drzi vodu i upravo zbog toga veliki postotak americkih zatvorenika ponovno zavrsava u zatvoru, dok je u skandinavskim zemljama obrnuto. Znam, da meni netko tako nesto napravi isto bih subjektivno gledao, ali pokusajte objektivno, koja je korist od zatvorene osobe koja ne radi i ne pridonosi drustvu, vec stvara trosak za isto.

Avatar mason
mason
19:34 08.08.2015.

A iako mentalno nestabilan znao je staviti neprobojni prsluk da mu spasi zivot .I sad ce oni njega korektovati do kraja zivota,pa ce kad se ponovo rodi biti dobar i sve to na racun poreskih obveznika.Americki sudovi postaju smijesni kao Evropski i to zbog pritiska EU na Ameriku zbog smrtne kazne.

MX
Mister X
14:44 08.08.2015.

Doživotna 23 sata dnevno zatvoren u malome prostoru od betona 8 skoro kao ( živ zazaidan ) je staršnija kazna nego smrtna kazna... Šetnja jedan sat opet sam u malo većem kavezu sa lisicama na rukama i neba ne vidii ni komadića nigdje nikada više .... Svjetlo dan i noć hrana loša i Tv. samo kratko neki jadni program i nema Internet nema mobilni nema - ništa samo vrijeme i beton oko sebe ... Ne bi se mjenjao sa njom i da smijem ubiti duplo više gledaoca !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije