Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANSKI PREMIJER

Johnson: Novi soj koronavirusa mogao bi biti još smrtonosniji

Boris Johnson
Foto: REUTERS
22.01.2021.
u 19:13

Pored toga što se brže širi, postoje dokazi da je novi soj povezan s višim stupnjem smrtnosti – rekao je Johnson

Britanski premijer Boris Johnson rekao je u petak da "postoje neki dokazi" da bi nova varijanta koronavirusa otkrivena u Velikoj Britaniji "mogla biti smrtonosnija".

"Osim što se brže širi, izgleda da postoje dokazi da bi nova varijanta, otkrivena u Londonu i na jugoistoku zemlje, mogla biti smrtonosnija", rekao je premijer na konferenciji za novinare.

Patrick Vallance, glavni znanstveni savjetnik britanske vlade, upozorio je da su se nova otkrića temeljila na preliminarnoj procjeni ranijih podataka.

Među pozitivno testiranima na covid-19, "postoje dokazi o povećanom riziku" od smrtnog ishoda kod onih s novim sojem u usporedbi sa starim virusom, rekao je Vallance na istoj tiskovnoj konferenciji.

"To još nisu definitivno sigurni podaci i nemamo dobru procjenu obilježja, ni radi li se o općem porastu", dodao je.

Britanska mutacija pojavila se krajem prošle godine i brzo proširila u Londonu i u Kentu što je dodatno opteretilo bolnice i izazvalo zabrinutosti u svijetu pa su brojne zemlje obustavile veze s Velikom Britanijom.

Općeprihvaćeno stajalište je da je nova varijanta zaraznija, ali do sada visoki britanski dužnosnici nisu potvrdili da je smrtonosnija.

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
21:14 22.01.2021.

Zatvoriti ostrvo na 25 godina.. Za svaki slučaj.. Nek se razmnožavaju medju sobom..

SJ
Sve je uzalud
20:01 22.01.2021.

...koliko si plaćen....

DU
Deleted user
14:50 23.01.2021.

Pitam se gdje će se pojaviti novija mutacija virusa poslije ove u V.Britaniji.Očito je otpočeka nova era kontrole ljudi zasnovano na strahu .Očito na predstoji čipiranje radi što brže kontrole procjepljenosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije