Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trenutno odobreno samo za odrasle

Johnson&Johnson testira svoje cjepivo na adolescentima, sljedeći su trudnice i djeca

FILE PHOTO: A nurse draws from a vial of Johnson & Johnson coronavirus disease (COVID-19) vaccine, in Los Angeles
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
03.04.2021.
u 07:37

Cjepivo tvrtke Johnson & Johnson registrirano je u Sjedinjenim Državama i dobilo je 11. ožujka odobrenje za upotrebu u Europskoj uniji. Tvrtka navodi da se priprema u bliskoj budućnosti na testiranje lijeka na trudnicama i djeci.

Američka farmaceutska tvrtka Johnson&Johnson objavila je u petak da svoje cjepivo, koje je trenutno odobreno samo za odrasle, sada testira i na adolescentima. Cjepivo koje se daje u jednom navratu prvo će biti testirano na malom broju 16-ogodišnjaka i 17-ogodišnjaka kao dio kliničkog ispitivanja koje se provodi od prošlog rujna, objavila je tvrtka.

Nakon razmatranja početnih rezultata testiranje će se postupno širiti na veću skupinu mlađih adolescenata, počevši od 12. godine starosti. Cjepivo tvrtke Johnson & Johnson registrirano je u Sjedinjenim Državama i dobilo je 11. ožujka odobrenje za upotrebu u Europskoj uniji. Tvrtka navodi da se priprema u bliskoj budućnosti na testiranje lijeka na trudnicama i djeci.

Cjepivo Johnson&Johnson razvijeno je u podružnici Janssen u Nizozemskoj i registrirano je za primjenu u jednoj dozi za starije od 18 godina. Cjepiva tvrtki BioNTeh/Pfizer, Moderna i AstraZeneca razvijaju svoj puni učinak uz primjenu dvije doze cjepiva.

Komentara 8

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
08:12 03.04.2021.

Tko bi od zdrave pameti dao svoje dijete na testiranje?

DU
Deleted user
20:36 03.04.2021.

Ta kompanija je odgovorna za toliko smrti od svojih proizvoda da je sramota pričati

Avatar Stylist1
Stylist1
08:35 03.04.2021.

To se radi za $2000-$3000 ljudi se za novac prijave za klinicko istrazivanje cak i svoju djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije