Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA NARUČILA 900.000 DOZA

Johnson&Johnson idući tjedan predstavlja rezultate ispitivanja svoga cjepiva

FILE PHOTO: Outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Amazonas
ADRIANO MACHADO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
26.01.2021.
u 21:14

"Vrlo smo sigurni po pitanju dostave cjepiva i ispunit ćemo sve naše obaveze“, istaknuo je Wolk

Johnson & Johnson idući tjedan očekuje rezultate kliničkih ispitivanja svoga cjepiva za covid-19, objavio je u utorak financijski direktor te američke farmaceutske tvrtke čije je cjepivo naručila i Hrvatska. 

"Planiramo početkom idućeg tjedna izvijestiti o našim rezultatima“, rekao je Joseph Wolk za CNBC. 

Tvrtka će tada u SAD-u zatražiti izvanredno odobrenje za svoje cjepivo koje se daje u jednoj dozi i vjerojatno postati treće odobreno cjepivo u Americi, kazao je Wolk.  Dodao je da je treća faza kliničkog ispitivanja, provedena na 45 tisuća ljudi u 80 zemalja, vjerojatno uključivala i one zaražene novim sojevima identificiranima u Južnoafričkoj Republici i Brazilu. 

"Vrlo smo sigurni po pitanju dostave cjepiva i ispunit ćemo sve naše obaveze“, istaknuo je Wolk. 

Johnson & Johnson se obavezao isporučiti SAD-u 100 milijuna doza do kraja lipnja i EU-u oko 200 milijuna doza do kraja godine. Hrvatska je od tog proizvođača naručila 900 tisuća doza.

U Europu bi cjepivo trebalo početi stizati u travnju. Američka multinacionalna tvrtka obećala je i 200 milijuna doza za države u razvoju u drugoj polovici godine. 

Komentara 1

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
12:56 27.01.2021.

I 900.000 tisuca Pampers pelena..Sve skupa u paketu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije