Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADIĆ (19) OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

Jezivi zločin: Posvađali se, ubo ga u trbuh pa ga bacio u Savu

Foto: Borna Filic/PIXSELL
18.09.2020.
u 07:53

Osim  tijela 21-godišnjaka, 19-godišnjak je u  Savu bacio i torbicu u kojoj su bili dokumenti i ključevi 21-godišnjaka.

Mladić (19) optužen je zbog ubojstva 21-godišnjaka u ožujku ove godine, a optužnicu protiv njega je podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Tereti ga se da je 7. ožujka mobitelom nazvao 21-godišnjaka kojeg poznaje od ranije. Upoznali su se preko zajedničkog prijatelja i navodno su neko kraće vrijeme bili u vezi. Zatražio ga je da se vide uživo, pa su se dogovorili da se nađu između 19,00 i 20,00 na savskom nasipu kod Prečkog. Nakon što su se našli, počeli su razgovarati te su se spustili po nasipu do lijeve obale rijeke Save. Razgovor je uskoro prešao u verbalni, a zatim i fizički sukob, tijekom kojeg je došlo do naguravanja. U jednom trenutku je 19-godišnjak, kako ga se tereti, nožem ili nekim sličnim sredstvom 21-godišnjaka ubo u trbuh,  nakon čega je njegovo tijelo bacio u Savu kako bi prikrio ubojstvo te se udaljio.

Ubodeni 21- godišnjak je bio, tvrdi tužiteljstvo, osobito teško ozlijeđen jer  je  zadobio ubodnu ranu trbuha s ozljedom velike trbušne marame i silaznog dijela debelog crijeva, uslijed koje je, kao i utapanja, preminuo.

Osim  tijela 21-godišnjaka, 19-godišnjak je u  Savu bacio i torbicu u kojoj su bili dokumenti i ključevi 21-godišnjaka. No mobitel 21-godišnjaka, što će se pokazati kobnim za njega, 19-godišnjak nije bacio u Savu. Uzeo ga je sa sobom te ga ponio u Osijek iz kojeg je ranije stigao u Zagreb.

Mobitel je nakon dolaska u Osijek bacio u Dravu. Sa svog mobitela je nakon ubojstva zvao taksi, tražeći prijevoz do Glavnog željezničkog kolodvora, gdje se potom 8. ožujka ukrcao na prvi vlak za Osijek. Telefoniranje  je policiji pomoglo da mu uđu u trag  jer su pratili mobitel 21-godišnjaka, nakon što je njegova majka prijavila nestanak. Rekonstrukcijom poziva došlo se do 19-godišnjaka, koji je u svom iskazu naveo da se branio od napada 21-godišnjaka. No ta obrana baš ne djeluje uvjerljivo s obzirom na to da je tijelo 21-godišnjaka i sve njegove dokumente bacio u Savu, a mobitel u Dravu.  Nakon uhićenja je pritvoren, a tužiteljstvo je u optužnici tražilo ad mu se istražni zatvor koji mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, produži.

Ključne riječi

Komentara 2

KR
kruti175
10:50 18.09.2020.

a mogli su posvojiti djecu i živjeti sretno, najstabilniji koalicijski etno-kmečavac ne bi imao ništa protiv, sve bi odobrio...

Avatar Hulk001
Hulk001
10:32 18.09.2020.

Tužna država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije