Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BURNA REAKCIJA

Jeziva prijetnja ruskog generala: 'Velika Britanija će prestati postojati u slučaju nuklearnog rata'

Russian President Vladimir Putin and Defence Minister Sergei Shoigu attend a wreath-laying ceremony in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
23.06.2022.
u 13:00

Pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da odgovori Zapadu tako da pošaljem nuklearno oružje u Kalinjingrad, koji je najzapadniji dio Rusije, te je sjedište baltičke flote Kremlja.

Od početka invazije na Ukrajinu, brojni analitičari pažljivije nego ikada su počeli gledati najpopularnije emisije na ruskoj televiziji koje često upravo šalju jasnu poruku o tome što Kremlj želi da narod zna. Rijetkost nisu ni prijetnje drugim svjetskim silama, ali i uvjerenje kako će upravo u svim situacijama pobijediti upravo Rusija.

Jedna od posljednjih prijetnji izrečenih je ona umirovljenog ruskog generala i vojnog stručnjaka Evgenija Bužinskog.

"Velika Britanija će fizički prestati postojati ako novi sukob u Litvi pokrene nuklearni Treći svjetski rad", kazao je Bužinski i dodao da se "Zapad igra s vatrom" zbog blokade ruske enklave Kalinjingrada kako bi spriječili da roba pod sankcijama dođe na ruski teritorij i to preko NATO-ove članice Litve, prenosi Mirror.

Komentirao je i izjavu britanskog generala Patricka Sandersa koji je prilikom nedavnog preuzimanja kontrole nad britanskim kopnenim snagama poručio vojnicima da se pripreme na borbu i pobjedu nad ruskim snagama u Trećem svjetskom ratu.

VIDEO: Ukrajinci smislili kako Ruse izbaciti iz pogona: 'Pripremili smo jedan dar za fašiste, bolest se masovno proširila'

"On ne razumije da će Velika Britanija fizički prestati postojati kao rezultat Trećeg svjetskog rata. Otok će nestati i ne znam gdje će živjeti on ili njegovi potomci", ustvrdio je Bužinski.

Umirovljeni general upozorio je na to da je situacija oko Kalinjingrada "iznimno opasna" i tvrdi da Zapad ima sakrivene motive.

Pozvao je Vladimira Putina da odmah odgovori slanjem nuklearnog oružja u Kalinjingrad, najzapadniji dio Rusije i sjedište baltičke ruske flote.

"Ovo je duga igra da nas se gurne iz Baltičkog mora, pokušaj blokiranja i odsjecanja Kalinjingrada i konačno da nam se oduzme", ustvrdio je.

Pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da odgovori Zapadu tako da pošaljem nuklearno oružje u Kalinjingrad, koji je najzapadniji dio Rusije, te je sjedište baltičke flote Kremlja.

"Ovo je duga igra da nas se izgurne iz Baltičkog mora, pokušaj blokiranja i odsjecanja Kalinjingrada i da nam ga onda konačno oduzmu", ustvrdio je.

Zapad namjerava “ekonomski blokirati Kalinjingrad, potpuno, dok naš narod pati zbog neimaštine”.

Putin bi se trebao "odreći priznanja Litve iz 1991. godine, odreći se sporazuma s EU o Litvi, uključujući i njihove granice, a zatim isključiti Litvu iz energetike", rekao je i dodao: "I onda konačno moramo poduzeti vojne mjere."

VIDEO: Prosvjed u Bruxellesu

 

 

Ključne riječi

Komentara 28

ZD
zdenkoj
13:06 23.06.2022.

To može izjaviti samo bolestan um.

ME
medvedgrad
13:21 23.06.2022.

Nema mira na svijetu dok se bolesni naci rezim u Kremlju ne porazi.

PR
pravednik2
13:14 23.06.2022.

Opasno ono cjepivo Sputnik. Glavna nuspojava: poremećeni um.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije