Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plutali i migoljili se

Jeza u riječkoj školi – djeca našla crve u hrani, poslije povraćala i žalila se na bolove

maneštra
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
06.03.2019.
u 12:13

U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola se roditeljima ispričala i priznala incident, no roditelji nisu zadovoljni i traže prekid suradnje s konobom

Maneštra "obogaćena" crvićima koji su plutali i migoljili se u tanjurima poslužena je u ponedjeljak djeci koja borave u produženom boravku u riječkoj Osnovnoj školi "Dolac", piše portal Riječanin.

Alarmirano je osoblje i ručak je prekinut, no za neke mališane bilo je prekasno. Neki roditelji tvrde da su djeca po dolasku kući povraćala i žalila se na bolove u trbuhu. Isti roditelji žale se kako nisu zadovoljni hranom u produženom boravku u OŠ "Dolac" i kako su djeca i prije imala problema s probavom nakon tamošnjeg objedovanja.

Škola se roditeljima ispričala i priznala incident.

– U maneštrici od graha i ječma sa suhim mesom pronađeni su crvi. Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo čiji su djelatnici odmah izišli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje. Škola je također obavijestila i dobavljača, tvrtku Blato 1902. d.d. te iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo…. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja – poručili su iz OŠ "Dolac", no roditelji nisu bili zadovoljni.

– Kao roditelji djece koja se hrane u školi Dolac hranom koju dostavlja konoba Blato, vrlo je uznemiravajuće u dopisu škole na reakciju “crvi u hrani” pročitati kako je škola “iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo” dotičnoj konobi. Pitamo se koliko još puta djeca moraju povraćati i razboljeti se da bi reakcija bila jedina razumna – istoga trenutka prekinuti suradnju s konobom – stoji u dopisu roditelja koji prijete državnom inspekcijom ako se ne raskine suradnja s konobom Blato. 

– Djeca se kontinuirano žale da je hrana neukusna i često nejestiva, a čujemo da i tegobe u obliku povraćanja, proljeva i bolova nisu, nažalost, rijetka pojava. Loše iskustvo s konobom Blato nažalost smo osobno prošli i sa starijom kćeri koja ide u školu "Gelsi" – kažu roditelji.

VIDEO Liječnik djevojčici iz nosa izvukao crva:

Ključne riječi

Komentara 29

ST
stefj
13:09 06.03.2019.

U tom Blatu sam 2 puta kupio pršut i oba puta je imao crve. Više ne idem niti blizu...

BS
@bserver
12:38 06.03.2019.

sad će objesnehtel na produženi vikend

BO
bombaatomska
13:10 06.03.2019.

Ucrvali se političari.Rječani niste 84 godine počistili kuću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije