Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Značajno otkriće

Jesu li znanstvenici zaista otkrili izgubljenu Atlantidu?

Sony Ericsson Yari
Foto: Arhiva VL
1/2
07.05.2013.
u 13:43

To može biti brazilska Atlantida. Gotovo smo sigurni u to, ali moramo pronaći još dokaza, rekao je Ventura Santos

Brazilski geolozi vjeruju da su otkrili dio kontinenta koji bi mogao pripadati izgubljenoj Atlantidi. Roberto Ventura Santos, voditelj skupine geologa koji su prije dvije godine pronašli komad granita 1500 kilometara od Rija, rekao je da su utvrdili kako je riječ o komadu koji potječe s kontinenta, a ne iz mora te bi to mogao biti dokaz o postojanju drevne Atlantide o kojoj su mnogi pisali knjige.   

– To može biti brazilska Atlantida. Gotovo smo sigurni u to, ali moramo pronaći još dokaza – rekao je Ventura Santos.

– Imat ćemo konačne znanstvene zaključke do kraja godine, a još ćemo se jednom uputiti u područje pronalaska ovog granita da bismo uzeli još primjeraka. Znanstvenici su najprije pomislili da su pogriješili, no prošlog mjeseca ova je tema ponovno "oživjela" nakon što su japanski znanstvenici krenuli u istraživanje geološkog podmorja nasuprot brazilskoj obali. Počinjemo biti svjesni da to zaista može biti Atlantida koja je nestala u moru prije više milijuna godina – rekao je Ventura Santos.

>>Argentinska 'atlantida': Potopljeni trenuci života izašli na površinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije