Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPITNOST POSTUPKA
Povratak na članak

Jesu li Karamarko i Grabar-Kitarović nezakonito osuđeni

Upravni sud u Zagrebu poništio je osudu Milana Bandića i izazvao burne reakcije

Komentari 39

BR
Brandfackel2
22:48 18.05.2019.

Karamarka su politički ubili onoga dana kada je spomenuo riječ lustracija. A "pravosuđe" u RH samo je jedan od partijskih krakova. Svjedoci smo vremena u kojem su htjeli mjenjati Ustav kako bi zaštitili komunističke ubojice, nisu niti razmišljali procesuirati genocid nad hrvatskim narodom iako ubojice i dandanas pred kamerama izjavljuju kako su ubijali Hrvate... Čemu onda čuđenje ako nekog partijskog lupeža neki "hrvatski" sud oslobodi?

VL
KL
klamerko
23:21 18.05.2019.

Pa čim sam u lipnju 2016. pročitao presudu drugarice Dalije (prethodno kadrovirane od Milanovića), sve mi je još onda bilo jasno. To je politička namještaljka od onih koji su prethodno bili progonili Crnoju kao divlju zvijer koji je prvi preko noći pokušao prijeći na lustraciju. Karamarko je mjesecima vukao za rukav MOST koji je ucjenom držao cijelo minustarstvo pravosuđa u rukama, da se nešto napravi protiv Dinka Cvitana, a MOST ne samo da je žestoko branio Cvitana, koji je poslije neslavno odlepršao na pokudu svih (dakle Karamarko je bio u pravu), nego je još izmišljeno pribio na križ Karamarka zbog nepostojeće, politički nametnute afere s INA-om, kada je jednom predložio Karamarko da Hrvatska izađe iz arbitraže, pri čemu je opet Karamarko bio u pravu, jer bolje da je Hrvatska izišla i tako izbjegla plaćanje silnih milijuna MOL-u na štetu nas poreznih obveznika. Još je novinar pitao ''nije li Karamrko bio u pravu?''. Nije čudo što je Hasanbegović svim silama branio Karamarka. Sve se sjećam što se zbilo te 2016. godine, ali mislim da 80 % Hrvata, više ne. oni misle da je Karamarko ''udbaš'', ''drugi Sanader'', itd. Tužno.

VL
Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
00:43 19.05.2019.

Povjerenstvo je bila partijska filijala Zorana Milanovica, Ranka Ostojica , kasnije Mosta i SDPa ! Vrijeme je tome stati na kraj, zrtve rehabili tirati krivce osuditi.

VL
JE
Jednakost
22:39 18.05.2019.

Sto kazu, demografija nam je u banani?

VL
DU
Deleted user
08:55 19.05.2019.

sad kad se Gospoja Dalija ukljucila u politiku i kad koristi sva svoja saznanja i onako neprofesionalno to sve iznosi pocinje mi sve to imati smisla, pa se postavlja pitanje kakva li je bila tad kad je sve ovo planirala, a da negovorimo o tome u kakvom je sukobu interesa gospoja oreskovic sad kad sve to koristi za svoju promidzbu.

VL
Avatar comandante
comandante
22:37 18.05.2019.

ova je zemla stvorena za ovakve tipove, zakoni su pisani za njih,Šeks i bratija...sllučajna banana država

VL
RE
REYAM
08:14 19.05.2019.

Bolje za njih da nisu osuđeni zakonito.

VL
RE
REYAM
08:14 19.05.2019.

Bolje za njih da nisu osuđeni zakonito.

VL
IB
iva.begovic
09:04 19.05.2019.

Tisuću je puta bolje biti u EU nego u YU, i u usporedbi sa susjednim zemljama, dobro smo prošli. No, to nije zasluga mudrog vođe Tuđmana i HDZeja nego je rezultat interesa velikih sila, političko-povijesnog stanja ranih devedesetih i hrabrosti i trpnosti hrvatskog naroda. Da je Tuđman bio veliki državnik, kakvim ga se uporno želi prikazati, onda ne bi uništio pravosuđe siječom nacionalno nepodobnih mu sudaca. Uveo je DSV, tijelo za koje bismo slobodno, slijedom stanja u pravosuđu, mogli pretpostaviti da je nestručno i/ili korumpirano. Osim toga Tuđman je uveo krizu morala i ratno profiterstvo. Dan prije stupanja zakona koji mu ne paše upisao je vlasništvo kuće. Zašto onda npr. zastupnik Kajin ne bi bio u mirovini na jedan dan. Ako su čast i moral tako nisko na cijeni kod "utemeljitelja hrvatske države"? Sjećam se i slučaja službenice iz Zagrebačke banke koja je dobila otkaz jer je objelodanila da podaci koje Tuđmani iznose o svom bogatstvu ne odgovaraju računima koje vode u banci. Itd, itd. Za nekoga jeTuđman otac Domovine, a meni baš nije nikako. I muka mi od pogleda na njegov spomenik pored kojega, na žalost, svakodnevno prolazim. Meni su otac Domovine svi oni koji su mogli, a nisu, rat iskoristili za svoju korist. Svi oni koji su unatoč primjerima koje su davali Tuđman i neki istaknuti HDZovci ostali časni, vrijedni, pošteni i moralni ljudi. Njima, takvim hrvatskim građanima, trebalo bi podignuti spomenik.

VL
IB
iva.begovic
09:14 19.05.2019.

Kancelarka Merkel došla je u Hrvatsku, sad pred izbore za EU Parlament, da bi poduprla bratsku, pučku stranku i premijera Plenkovića na putu da od balkanske države učini uređenu europsku državu. Svakako da premijeru nije lako i meni je dragoo da je to prepoznato i da mu se daje potpora na tako visokoj razini. No, dragi europski pučani, blato ovdje ima dubok korijen koji je upravo HDZ zasadio. Treba dati priliku novima i mladima bez obzira što nemaju sjajno političko isksutvo, dobru retoriku i poznavanje engleskog jezika kao Premijer i Predsjednica. To su sve znanja i vještine koje se lako steknu s vremenom. A HDZ je davno izgubio obraz i treali ste na negativnosti prije reagirati. Ona njemačka zastupnica Doris Pack koja je u ime pučana ovdje dolazila i visila u HDZju, ta nije Bože tebe razumjela i bila je zasljepljena Hrvatskom jer joj je bliski prijatelj Hrvat pa uopće nije razmišljala glavom nego srcem. (kod muškaraca je to u tim slučajevima neki drugi organ).

VL
VK
vječni krojf
22:42 18.05.2019.

Ovo nije za vjerovatj.Svi osuđenici redom oslobođeni,mafija radi svoj posao a sudovi i suci plešu kako ovi sviraju.Korupirano društvo od glave do pete.

VL
IN
ima_nešto
22:57 18.05.2019.

Kako osuđeni? Pa niti jedno niti drugo znaju raditi. Gospođa predsjednica samo na nekim skupovima bez značaja. Nejveći uspjeh joj jebio zagrljaj sa Macronom na nogometnom terenu a Karamarka nitko nije vidio u Saboru. Ne zna ni držati neke govore. Mislio je da je politika samo ocjenjivati druge što pogrešno rade. Mora se i nešto znati raditi. Ne preuzimati obveze ako se nema talenta.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.