Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

Jeste li i vi žrtva? MUP upozorio na lažne nagradne igre na Facebooku

Ilustracija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
02.11.2018.
u 10:28

"Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe"

MUP je danas izvijestio da su zaprimili više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Facebook stranicama čiji je cilj pribavljanje osobnih podataka on-line žrtava i njihova zlouporaba.

"Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Facebook stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za sudjelovanje potrebno stranicu označiti sa ''sviđa mi se'' / ''like'', podijeliti objavu na vlastitom profilu i poslati privatnu poruku.

Nakon određenog vremena, sudionici ove lažne nagradne igre zaprimaju poruku kako su sretni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju dostaviti fotografiju svog lica i osobne iskaznice.

Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Facebook stranice, na prijevaran način pribaviti njihove osobne podatke u svrhu zlouporabe", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

MUP stoga upozorava korisnike Facebooka da ne dijele takve objave na vlastitim Facebook stranicama te svoje fotografije i fotografije osobnih isprava ne šalju putem društvenih mreža ili elektroničke pošte.

Pogledajte video o misterioznim ljudima – tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
10:53 02.11.2018.

Nagrađuju njihovu glupost

CR
Crofejs
17:34 02.11.2018.

Svašta.

VK
VKSS
11:28 02.11.2018.

Ne vjerujem da ima ljudi koji misle da stranica sa 1000 sljedbenika u nagrade daje auto od 500 000kn,ako ne i više,da lajkaju,djele i još upišu u komentar ono što je zadano,kao i mobitele od 5- 10 tisuca kuna. Pa razni bonovi,najjace mi je bilo kad je jedan nas trgovacki lanac davao neke bonove,a slika koju su stavili je od konkurenije,samo što ne piše ime,već prepoznaje se koji je to lanac bio.Ali dobro ocito prevarantima ide cim ima toliko prevara,od 100 prevari 5 i ocito se fino zarađuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije