Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Jeremić: Srbija je lider regije

jeremic
AFP
01.01.2010.
u 11:31

Srbijanski ministar vanjskih poslova argumente pronalazi u posjetu ruskog predsjednika i američkog potpredsjendika i činjenic da je najveći samit vođa središnje i jugoistočne Europe u zadnjih deset godina održan u Novom Sadu.

BEOGRAD - Jasno je da je Srbija lider u regiji ne samo zbog posjete ruskog predsjednika i američkog potpredsjendika ili činjenice da je najveći samit vođa središnje i jugoistočne Europe u zadnjih deset godina održan u Novom Sadu, nego i zbog toga što je postalo očito da se rješavanju nijednog problema u regiji ne može pristupiti bez angažiranja Srbije - izjavio je srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić za beogradski tjednik Nin, a prenose ga gotovo svi srbijanski portali.

Jeremić podsjeća kako su mislili "da je moguće zaobići Srbiju, ali ravoj događaja je pokazao da to nije slučaj", ali je riznao da su odnosi s nekim susjednim državama "došli u veliko iskušenje", ali se to dogodilo "odlukom tih susjeda, a ne Srbije".

Istaknuo je da nije Srbija povlačila poteze "koji neposredno ugrožavaju interese tih država, nego su to neki od njih učinili nama". Na to je Srbija reagirala tako, tvrdi šef srbijanske diplomacije, da ne ugrozi dostojanstvo države niti stabilnost regije.

Svjedočenje Hrvatske na Međunarodnom sudu pravde u Haagu u postupku o legalnosti proglašenja nezavinsosti Kosova Jeremić je označio "lažnim svjedočenjem" koje je "flagrantno miješanje u unutrašnje stvari Srbije".

Ključne riječi

Komentara 186

OB
-obrisani-
18:41 01.01.2010.

SS,pa sad su slobodni i zive bolje?

OB
-obrisani-
18:47 01.01.2010.

ss,Ako si ogranicen pa ne znas da citas to je tvoj problem,a na tvoj komentar se ne palim,moras nesto inteligentnije smisliti hehehe i pazi na srcku!!

OB
-obrisani-
12:21 01.01.2010.

sigurno da je lider je se govori srpski i u srbiji hrvatski bosni.a jadni krvati ni svog jezika nemaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije