Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bajka ili samopromocija?

Obećao kćeri da će postati princeza pa 'osnovao' kraljevinu!

Jeremiah Heaton,osnovao kraljevstvo
Foto: Jeremiah Heaton Facebook-profil
1/3
12.05.2015.
u 21:31

Farmer iz Virginije novu zemlju nazvao je Kraljevstvo Sjevernog Sudana, a na nju je istaknuo i svoju zastavu koju je dizajnirala njegova obitelj

Farmer iz američke savezne države Virginije ''osnovao'' je novu državu, odnosno kraljevinu i to kako bi ispunio obećanje dano kćeri Emily da će je učiniti princezom.

Jeremiah Heaton pronašao je komadić zemlje na svijetu koji ne pripada nikome pa je na sedmi rođendan svoje kćeri, točnije 16. lipnja prošle godine, prevalio punih 10.000 kilometara da bi prisvojio 2000 kvadratnih kilometara zemlje, piše Daily Mail. Taj komadić zemlje zvan Bir Tawil nalazi se u pustinji između Sudana i Egipta.

Novu zemlju nazvao je Kraljevstvo Sjevernog Sudana, a na nju je istaknuo i svoju zastavu koju je dizajnirala njegova obitelj. Potom je predao službeni zahtjev Ujedinjenim narodima da mu odobri status entiteta promatrača, što je dugotrajan proces, i osnovao veleposlanstvo u Danskoj.

Pokrenuo je i kampanju kojom prikuplja sredstva za izgradnju vrhunskog laboratorija Arke.

- Upitao sam djecu što da učinimo sa zemljom i oni su odgovorili kako žele napraviti veliki vrt koji bi nahranio sve na svijetu - kazao je Heaton i dodao da će svoju vladavinu posvetiti istraživanju uzgoja biljnih kultura u područjima bez vode, ali i mjerama za borbu protiv klimatskih promjena.

Njegova kći presretna je jer joj se želja ostvarila. Otkrila je da je željela postati princezom kako bi mogla pomagati ljudima te da je ponosna na oca koji joj je to omogućio.

Dok Emily uživa, a otac pokušava ostvariti svoje planove o uzgoju hrane u pustinji, njihova priča nalik bajci zainteresirala je i Disney koji je otkupio prava na film.

>>Liberland – oaza u socijaldemokratskoj baruštini?

>>Ocu bilo sumnjivo zašto mu se sin tako dugo tušira, zatekao ga dok je radio ovo

Foto: Jeremiah Heaton Facebook-profil

Komentara 6

DU
Deleted user
22:07 12.05.2015.

bas super.. Vecernji zna sto hrvati vole... bajke... samo da su drugdje... a ne tamo... u nostalgiji... vec u jutro ce doci vijest o novcu... poklanja se negdje...oni koji ga dobiju na lotu ne znaju ga potrositi...i slicno...ili ce mozdaa cak doci vijest, ako je netko kupio stan sa dvoristem moze isto proglasiti kraljevinu... kako ce je zvati? Kraljevina Hasburske monarhije sa Ferdinandom? To bi mozda vlasnici veernjeg iz beca zeljeli, mozda? Ali hrvatima ovaj list ne zeli dobro... samo ih hrani kojetarijama... mozda zato sto nije hrvatski list VISE?

CR
crocro
06:09 13.05.2015.

Gdje će niknuti slijedeća država u državi Hrvatskoj? Nisu oni krivi što osnivaju države po Hrvatskoj. Krivi smo mi što nismo do kraja oslobodili Hrvatski teritorij. Bili smo meki, tolerantni, kulturni i civilizirani. I na kraju tko može garantirati da će te i buduće državice, koje očito nikoga ne opterećuju, biti vraćene pod Hrvatsku jurisdikciju, da li će neupitno nekadašnji Hrvatski teritorij koji je okupiran ili se sada drži pod okupacijom pravno biti vraćen Hrvatskoj. Spali smo na to da moramo čekati presude međunarodnih sudova i tome se bezuvjetno pokoriti kakve god presude bile. A samo smo trebali okupatore istjerati do Hrvatske granice, taman toliko da oni za jedan korak otiđu u svoju međunarodno priznatu državu, a to se odnosi na okupatore sa svih strana. Nismo to učinili kada je trebalo i zato sada imamo okupirani Hrvatski teritorij i stvaranje nekih novih država na Hrvatskom teritoriju. A još nismo oslobodili nametnutim ratom okupirani teritorij. Zašto se to događa Hrvatskoj?

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
07:49 13.05.2015.

Svaka b..... ima svoju zanimaciju, čekaj samo kada mala skuži da santa claus ne postoji i da zubić vila ne donosi lovu, e tada će biti tarapana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije