Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA AGRAM

Jelušić: Na sjednicama se nije raspravljalo o dnevnom redu

Ivo Jelušić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija
11.02.2019.
u 15:07

Nastavak postupka protiv Milana Bandića zbog nezakonitog zapošljavanja, korištenja službenih vozila u privatne svrhe te zamjene gradskih zemljišta

Ivo Jelušić, član predsjedništva SDP-a na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio je u nastavku suđenja za aferu Agram. Riječ je o postupku u kojem je optužen Milan Bandić, zagrebački gradonačelnika te desetak njegovih suradnika. Sudi im se zbog nezakonitog zapošljavanja, korištenja službenih vozila u privatne svrhe te zamjene gradskih zemljišta prema optužnici Grad Zagreb oštećen je za oko 25 milijuna kuna. Jelušić je iskazivao o zamjeni zemljišta na Pešćenici jer je od 2005. do 2010. kada je sklopljen predugovor o zamjeni zemljišta, bio dogradonačelnik i član zagrebačkog Poglavarstva.

'Na sjednicama se gotovo nije raspravljalo o točkama dnevnog reda kada bi predlagatelj iznio i obrazložio prijedlog. Bilo bi - otvaram raspravu, zatvaram raspravu. U pravilu rasprave nije bilo. I u pravilu su se sve odluke donosile jednoglasno. Ne mogu se sjetiti da je i jednom netko raspravljao o bilo čemu' - pojasnio je Jelušić kako su se izglasavale odluke.
Inače, većina optuženika, predvođena Bandićem ne pojavljuje se u sudnici, jer ako znaju za održavanje rasprave nisu obavezni nazočiti suđenju. To je zakonska mogućnost koju optuženici obilato koriste, a Bandić ju je koristio i tijekom suđenja za aferu Štandovi u kojoj je nepravomoćno oslobođen optužbi.

Komentara 1

ZV
zvonimir13
08:05 12.02.2019.

Dok je Bandić odgovarao partiji Jelušiću nisu smetala sumnjiva posla ! Mrzim drukere !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije