Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njam njam

Jelovnici i za studentski džep s Fakulteta političkih znanosti

'27.03.2012., Zagreb - Studenti FPZ-a autori su projekta \'Njam-Njam\' studentske kuharice. Tibor Marochini, Franjo Zajec, Ivan Granic, Matej Knezevic, Ivana Saskor, Duska Juric, Ivana Honomihl, Vikto
'Jurica Galoic/PIXSELL'
28.03.2012.
u 07:30

Studenti se uglavnom nezdravo hrane, a oni to žele promijeniti. Svaki dan kuha se nešto novo, a pripremu jela uskoro će i snimati

Jednostavni, brzi i jeftini recepti za svaki studentski džep, moto je projekta devetero studenata Fakulteta političkih znanosti, koji su potaknuti brzim načinom života i lošim prehrambenim navikama većine studenata odlučili predstaviti svoja kulinarska umijeća u prvoj studentskoj kuharici.

Projekt s kolegija

Nazvali su je Njam Njam - studentska kuharica, a iza imena krije se blog sa studentskim receptima, nastao u sklopu kolegija na fakultetu. Uređuju ga Duška Jurić, Victoria Debelec, Ivana Šaškor, Ivana Honomihl, Valentina Krklec, Ivan Granić, Matej Knežević, Tibor Marochini i Franjo Zajec.

– Ideja je došla spontano. Obožavam kuhati i već dugo želim napraviti projekt u kojem bih ljudima donosila novosti o kuharskim festivalima i receptima. Sličnu ideju imala je i Duška pa smo odlučile zajedno predstaviti recepte koje smo isprobale te dati posjetiteljima bloga savjete o kuhanju – kaže Ivana Honomihl.

Recepti za tortilje s piletinom, zlevanku, čupavce, samo su neki od brojnih koje možete pronaći u Njam Njam kuharici. I nije važno, kažu studenti, iz koje kuhinje jelo potječe, bitno je jedino da su recepti prilagođeni studentskom budžetu.

– Recepte na blogu objavljujemo jednom na dan prema rasporedu. Nastojimo stavljati svoje recepte, koje sami znamo pripremiti, a oni koji su manje vični kuhanju, stave recept iz neke kuharice, mamin ili bakin – kaže Duška Jurić.

Facebook, Twitter, Google Plus i Pinterest društvene su mreže na kojima promoviraju svoju kuharicu, a najnoviji dio projekta su i videorecepti.

– Od ovog tjedna počinjemo snimati pripremanje hrane i skečeve, a zainteresirani će svaki tjedan na YouTubeu i Vimeu moći pogledati pripremu jednog jela – dodaje Ivana Šaškor, koordinatorica projekta.

O popularnosti kuharice govori i broj zainteresiranih studenata koji su svojim lajkovima podržali projekt. U prvih tjedan dana skupili su na Facebooku 356 lajkova, a njihov broj raste.

– Većinom nam se javljaju studenti s našeg fakulteta, neki su već isprobali recepte iz kuharice – kaže Tibor Marochini.

Veliki planovi

Studenti ističu kako je ovo tek početak, a uskoro planiraju uvesti i recenzije studentskih menzi, restorana u gradu i drugih mjesta na kojima studenti jedu.

– Želimo dodati što više videouradaka kako bi posjetitelji bloga mogli lakše pripremiti recepte, a voljeli bismo naći i sponzore pa da posjetiteljima stranice možemo podijeliti kuharice, namirnice ili bonove za hranu – dodaju kuharski raspoloženi studenti.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar arcanius
arcanius
08:56 28.03.2012.

mogli ste ih bar pitati kako doći do te kuharice?????? polovično odrađen posao.... niti je članak pametan, niti je reklama za kuharicu.... šta je onda?

IH
Ivana Honomihl
13:00 28.03.2012.

www.njamnjam.co

OB
-obrisani-
23:00 28.03.2012.

Tako je i bolje da se bave receptima i kuhanjem nego politikom i novinarstvom, barem dok je taj Fakultet bastion komunizma i orjunaštva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije