Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska unija -Srbija

Jelko Kacin: Nadam se da se 2010. godine u Srbiji održati gay pride

kacin
16.12.2009.
u 20:22

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin naglasio je da je suradnja s haaškim sudom još uvijek ključni uvjet za odmrzavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju i potpredsjednik delegacije za jugoistočnu Europu Jelko Kacin pozdravio je reforme koje je Srbija provela u posljednje vrijeme. On je na međuparlamentarnom skupu zastupnika Europskog parlamenta i srbijanske skupštine naglasio da su i ove reforme omogućile da se ukine vizni režim za srbijanske građane nakon 19-godišnje izolacije, kao i da se otpočne s primjenom prijelaznog sporazuma o trgovini.

Kacin naglasio da je "Srbija sama sebi ukinula vize", želeći istaknuti da će i tempo budućeg približavanja Srbije Bruxellesu ovisiti od brzine prihvaćanja i pune implementacije svih kriterija koji vode k punopravnom članstvu u EU. Kacin je podsjetio i na to da je Srbija najveća zemlja na zapadnom Balkanu i da kao takva treba pomoći susjednim zemljama na putu u EU. Kacin je dodao da će se Srbija u idućem razdoblju morati suočiti s nekim izuzetno ozbiljnim izazovima, prvenstveno s borbom protiv korupcije i trgovine drogom, te nezakonitim posjedovanjem nedozvoljenog lakog naoružanja.
 
Kacin se osvrnuo i na pitanje suđenja za ratne zločine i pohvalio dobru suradnju koju je državni tužitelj Vukčević postigao s bosanskim i kosovskim tužilaštvom, istaknuvši da puna suradnja s haaškim tribunalom ostaje ključni uvjet za odmrzavanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
 
Izrazivši nadu da će vladavina prava u Srbiji biti ojačana iduće godine, Kacin je ponovio svoja očekivanja da će 2010. godina biti ona kada će se gay pride ne samo najaviti nego i održati na ulicama Beograda.

Ključne riječi

Komentara 17

OB
-obrisani-
11:35 17.12.2009.

Nadaj se, samo se naaaaaaaaadaj .......

PU
puls
21:07 16.12.2009.

Bravo Jelko, još samo obvezujući nalog Haga za ove naše (drugačije seksualne orjentacije) da odu u Beograd, a onda u koloni jedan u drugom ravno u Brisel.

OB
-obrisani-
20:58 16.12.2009.

cvrčak jeste li se dogovorili tko će biti barjaktar?Tadić?Ili Čedo Jovanović

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije