Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK S MINISTROM

Jelena Veljača: Ako sam doprinijela atmosferi linča, ispričavam se

Zagreb: Izjave nakon sastanka ministra Aladrovića i predstavnica inicijative Spasi me
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
06.04.2021.
u 16:25

"Ukoliko sam ja nekom svojom ostrašćenom izjavom, koja je bila potaknuta tragičnim ishodom monstruoznog događaja iz Nove Gradiške, izazvala mikrodio te atmosfere, želim se ispričati, jer to nije dio ni u duhu naše inicijative", kazala je Veljača

Ministar rada i socijalne politike Josip Aladrović danas je održao niz sastanaka potaknutih tragičnim događajem u Novoj Gradiški. Između ostalog, sastao se i s predstavnicima Inicijative #spasime. Nakon sastanka Jelena Veljača je poručila da se ispričava ako je svojim izjavama doprinijela linču prema socijalnim radnicima.

"Čini mi se da je u javnom prostoru nastala neka atmosfera uvjerenja da je Inicijativa Spasi me podržavala ili čak potaknula linč protiv socijalnih radnika.  Što uopće nije točno, upravo suprotno. Mi u ovoj inicijativi dvije godine volontiramo u cilju i sa svrhom da se poboljša sustav i poveća razina povjerenja koje korisnici i korisnice imaju prema tom sustavu, a svi znamo da komuniciraju najviše sa Centrima. Ukoliko sam ja nekom svojom ostrašćenom izjavom, koja je bila potaknuta tragičnim ishodom monstruoznog događaja iz Nove Gradiške, izazvala mikrodio te atmosfere, želim se ispričati, jer to nije dio ni u duhu naše inicijative, ni dio moji osobnih vrijednosti i uvjerenja", kazala je Veljača. 

No dodala je da inicijativa ne zatvara oči pred problemima.

"Svjesne smo da je ovaj slučaj u Novoj Gradiški nevjerojatno tragičan i incidentan, ali on nije incident. Postoje slučajevi koji na sreću nisu završili fatalno, ali su isto tako vrlo problematični i to je ono na što želimo upozoriti. Neopisivo sam ponosna i sretna da smo od studenog u dijalogu s ministrom koji je izrazio političku volju i želju i, ocijenila bih, i osobnu želju da se taj sustav poboljša sve zbog krajnjih korisnika i korisnica", poručila je Veljača.

Izrazila je zadovoljstvo dogovorenim akcijskim planom.

"Danas smo puno razgovarali o pravima djeteta koja moraju biti na prvom mjestu, ispred svega, pa i bioloških roditelja. Dogovorili smo se da ministarstvo ide u takozvani akcijski plan za poboljšanje sustava. Osim što je inicijativa dio tog plana, pozvane su i dobrodošle sve druge akterice i akteri. Nadam se da će se hermetičnost sustava socijalne skrbi ovom prilikom promijeniti i da će ovaj događaj biti kraj te hermetičnosti", zaključila je.

>> VIDEO Ministar Aladrović: "Mijenjat ćemo Zakon o udomiteljstvu, a reforme se ne provode linčem"

Komentara 64

MK
MKinkognito60
16:42 06.04.2021.

Veljača nije doprinejela nego je pozivala na linč znači stvorila je atmosferu linča. Inače počela je taj svoj aktivizam na vrlo neprimjeren način i već neko vrijeme pokušava stvariti nekakv privid kako je iznad zakona i pravosuđa i zato još dobije medijski prostor.

LU
Ludwik
16:33 06.04.2021.

Jadna majka društvu kojem je ova nekakva moralna verikala! Jedino za što što je Veljača kvalificirana, zabranjeno je napisati...

EL
elcroata283
16:31 06.04.2021.

Pa tko su te strace da ih prima ministar?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije