Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Ivanković

Jednakom mirnoćom pobjeđuje protivnike i slavi uspjehe

vlada, andrej plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.06.2017.
u 11:04

Nije bilo ni šampanjca, ni torte, ni pjesme, a kamoli klapa ili tamburaša. A čak je dolazak Andreja Plenkovića na binu i pred okupljene glazbeno najavljen uz nekakav urbani (stranjski) hit

Kažu da su mnogi ostali začuđeni načinom na koji je u izbornoj noći u središnjici HDZ-a “procesuiran” veliki izborni uspjeh stranke.

Nije bilo ni šampanjca, ni torte, ni pjesme, a kamoli klapa ili tamburaša. A čak je dolazak Andreja Plenkovića na binu i pred okupljene glazbeno najavljen uz nekakav urbani (stranjski) hit. U usporedbi s dugogodišnjim veselicama (pa i dernecima) ovo je bila gotovo neemotivna atmosfera. U Plenkovićevu discipliniranom HDZ-u očito nema mjesta za euforije. Kao što je prije 40-ak dana hladnokrvno izgovorio rečenicu koja je već ušla u hrvatske političke anale: “Molim tajnicu da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra” – tako je Andrej Plenković hladnokrvno odradio i ovaj međuperiod u kojemu su mu sto puta predvidjeli da neće oformiti većinu, da mu je Vlada već propala, da je “prošlost”.

Čini se da je ipak dobro prostudirao poteze ovog političkog šaha. Jednako je hladnokrvno odslušao i oporbene i napade mostovaca kako će ga birači kazniti jer da je destabilizirao Hrvatsku. Tezu o stabilnosti države i mostovci i dobar dio oporbe i dalje jako ironiziraju jer da je to samo “Plenkovićeva mantra”. Ma kakva mantra. To što se kritičari i dalje sprdaju s pozivom na održavanje stabilnosti dokaz je da uopće nisu spoznali da je upravo to bilo Plenkovićevo “tajno oružje” kojim je pobijedio i na ovim izborima. Dakle, umjesto da se sprdao sa stabilnosti države, on je ljudima objašnjavao da sve što čini čini baš radi toga da stabilizira i Vladu, i vlast, i državu.

Njegov HDZ je shvatio da Hrvati, naime, ne žele nove neizvjesnosti. Bilo im ih je sasvim dovoljno u zadnjih godinu i pol dana, koliko već traje politička kriza u Hrvatskoj. Stoga je Plenković svaki svoj potez, od “raspuštanja” Mostovih ministara do, evo, formiranja nove “prekucane” Vlade, opravdavao “mantranjem” o stabilnosti zemlje. Vrlo jednostavno, samo je trebalo shvatiti taj pomak u hrvatskom biračkom tijelu koje ne želi nastavak neizvjesnosti. Pa je i “popravljanje” Plenkovićeve Vlade – izvjesnost.

Komentara 10

KU
kupatilo
15:55 07.06.2017.

Kakobi ovi antihrvati htjeli i voljeli Plenkovica isprovocirat.Smeta vam jel?Puno vam smeta? A kakomi vas je zao.Necemo mi dozvoliti urusavanje hrvatske.Plenki uz tebesmo.Bravo ljudino.Em si pameta em stalozen miran i kulturan.Ovim nasim neprijateljima bi bilo dobro da bar pokupe zrno kulture ako nemogu drugo nista.

TT
tTony
17:17 07.06.2017.

Niko nema nista protiv da je "cool" mislio si rec mirna voda brda valja "paradigma" sta sad sa ravnicim.... ne zaboravi onu ne diraj mi ravnicu.

DU
Deleted user
16:36 07.06.2017.

Samo naprijed, Plenki. Jedini imaš i znanja i petlje napraviti Hrvatsku normalnom zemljom. Svi smo uz tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije