Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekidaju štrajk

Neke škole počinju s nastavom: Roditelji su nam doveli djecu i kratko poručili 'evo vam ih'

Štrajk
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
28.11.2019.
u 15:00

Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.

OŠ Marka Marulića Sinj na svojim je službenim stranicama objavila da u petak počinje nastava. Isto je objavila i Tehnička škola u Slavonskom Brodu.

"Poštovani, početak redovite nastave za sve učenike u OŠ Marko Marulić, Sinj, je sutra u petak 29. studenog 2019.g.

Smjena B u 08:00 sati
Smjena A u 14:00 sati

Raspored je redovit kako je i predviđen za svaki petak.
S poštovanjem!

v.d. ravnatelja:

Marko Križanac dipl.iur., dipl.bibli", stoji u objavi na stranicama škole

- Istina je, mislim čak da smo i prvi u cijeloj zemlji. Učitelji koji su u štrajku održali su sastanak a mene su obavijestili danas oko 11 sati, da se prekida štrajk  i da se od sutra vraćaju svim redovnim aktivnostima u školi - kazao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Marko Križanac, v.d. ravnatelja.

Sinjska škola inače je djelomično štrajkala, a uz matičnu u Sinju, ima i tri područne, dakle one od 1. do 4. razreda.

- Roditelji su nam u školu doveli devetoro djece, ostavili ih, okrenuli se i kratko nam poručili 'evo vam ih'. Na kraju smo sa djecom otišli u knjižnicu. pretpostavljam da su se roditelji oko toga prije i dogovorili. Moguće da je i ta situacija utjecala na sve ostalo što se jučer i danas u Sinju događalo - ispričao je Križanac.

Obavještavamo sve učenike i roditelje da će sutra, 29. studenoga 2019. godine, odvijati redovita nastava, prema rasporedu za petak, objavila je Marica Barać, ravnateljica Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića.

Video: Veliki prosvjed prosvjetara u Zagrebu

I ravnateljica Tehničke škole u Slavonskom Brodu, Vikica Lukić, obavijestila je kako od sutra kreće redovito održavanje nastave.

- U nadi da ćete svi vidjeti ovaj poziv i odazvati se redovitim školskim obvezama, unaprijed vam se zahvaljujemo na dosadašnjem razumijevanju. Dodatna posebna obavijest za naše maturante: sutra, 29. studenoga, u 12.20h u amfitetaru, održati će se sastanak u svezi prijave ispita za Državnu maturu. Još jednom, hvala svim učenicima i njihovim roditeljima koji su imali razumijevanja za ovu situaciju - poručila je ravnateljica Lukić na Facebook stranici škole.

Komentara 168

JM
ja-ma
15:14 28.11.2019.

Bravo Sinjani!

RA
Rafael55
15:20 28.11.2019.

Tako i treba.

GI
giannimichelis
15:34 28.11.2019.

Ovima u SInju odmah dignuti koeficijent na račun parazita koji ostaju u štrajku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije