Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJE POGINULIH U OSIJEKU

Policija objavila detalje, poginuli vozač i ljetos imao nesreću? Prijatelji: Volio je aute

Tri osobe smrtno stradale u teškoj prometnoj nesreći u Osijeku
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/11
04.01.2020.
u 10:44

Vozilom je 19-godišnjak preletjeo cestu, presjekao dva drveta i nekoliko prometnih znakova.

Tri su osobe smrtno stradale, a jedna je prevezena u KBC Osijek u prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5 sati u Ulici cara Hadrijana BB, kod Remize u Osijeku.

Kako se neslužbeno doznaje, vozač BMW-a koji je bio za upravljačem je 20-godišnjak iz Tenje kod Osijeka, za kojega poznanici kažu kako je nedavno polagao vozački ispit, ali ne znaju je li ga dovršio. Uz njega, poginuli su još 25-godišnjakinja i 24-godišnjak. Za život se bori 21-godišnjakinja.

Pacijentica je u KBC Osijek stigla nedugo nakon 5 sati ujutro s teškim ozljedama i politraumom, koja spada u red najkompliciranijih stanja u kojima se ljudski organizam može naći. Inicijalno je zbrinjena na hitni prijem te je učinjena dijagnostika.

- Sada je na respiratoru na Intenzivnoj njezi te se prati rad svih njezinih vitalnih funkcija. Ozljede su teške, no pacijentica je potpuno zbrinuta i nadamo se u dobar ishod - rekao je Ivan Jurić, dežurni anesteziolog u KBC-u Osijek. 

Dodao je kako je pacijentica zaprimila višestruke ozljede mozga, prsiju, trbuha te kostiju. 

- Osiguran je dišni put, nadoknađena joj je izgubljena tekućina te su rađene manje intervencije, šivanja, repozicije iščašenja ramena. Nikakva ozbiljnija operacija do sada nije rađena - rekao je Jurić i dodao da je pacijentica trenutno stabilno te da nije životno ugrožena.

Vozilom je 20-godišnjak preletjeo cestu, presjekao dva drveta i nekoliko prometnih znakova. Motor je ispao iz vozila i odletio 20-ak metara dalje. Mladići i djevojke vraćali su se iz obližnjeg noćnog kluba.

- Scena je stravična obzirom da je život izgubilo troje ljudi, da se četvrta mlađa osoba bori za život. Mi nastojimo emocije potisnuti, međutim ostaju tragovi - rekao je Pero Čeman, zapovjednik JPVP Grada Osijeka. 

Vatrogasci su dojavu o prometnoj nesreći zaprimili u 4.53 sati te izašli na teren sa dva vozila i 9 vatrogasaca i u tih sat vremena izvlačili su poginule iz automobila koji je doslovno pretvoren u hrpu lima.

Zapovjednik JPVP Grada Osijeka rekao je kako su hidrauličnom opremom morali rezati vozilo te da su u kratkom vremenskom periodu izvadili sve osobe, no nažalost, bilo je prekasno. 

Policija je dojavu dobila oko 4.50 sati ujutro, a očevidom je rukovodila općinska državna odvjetnica Vesna Osmanović. 

- Do prometne nesreće je došlo usred neprilagođene brzine stanjem i uvijetima na kolniku usljed čega je vozilo sletilo s kolnika - rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske i izrazio iskrenu sućut poginulima. 

Navodno je poginuli vozač i ljetos imao prometnu nesreću. Prijatelji kažu da je volio automobile.

PU osječko-baranjska se oglasila i na svojim službenim stranicama, što prenosimo u cijelosti: 

"Danas, 4. siječnja oko 4.50 sati u Osijeku se dogodila prometna nesreća u kojoj su tri osobe smrtno stradale, a jedna osoba je ozlijeđena.

Vozač osobnog automobila, 20 – godišnji hrvatski državljanin, upravljao je vozilom kolnikom Ulice Cara Hadrijana. Brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na kolniku te je izgubio kontrolu nad upravljačem vozila. Vozilo je sletjelo s kolnika u park, udarilo u drvo i zaustavilo se.  

Uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno su stradali 20-godišnji vozač te 24-godišnji hrvatski državljanin i 25-godišnja hrvatska državljanka, putnici u vozilu. Ozlijeđenoj putnici iz vozila, 21-godišnjoj hrvatskoj državljanki, pružena je liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Očevid na mjestu događaja obavila je Općinska državna odvjetnica uz asistenciju očevidne ekipe Policijske uprave osječko – baranjske.

U vrijeme obavljanja očevida, od 5,05 do 9,38 sati za sav promet bio je zatvoren dio kolnika Ulice Cara Hadrijana te se odvijao obilaznim pravcima.

Ovim putem Policijska uprava osječko – baranjska izražava iskrenu sućut obiteljima smrtno stradalih osoba". 

Ključne riječi

Komentara 74

Avatar tupson
tupson
11:11 04.01.2020.

Arogantni bahati mladi vozac bmw-a koji si je umislio da je veliki frajer posto vozi je vozio bmw.sad vise ne vozi.steta samo da je jos 2 zivota povukao sa sobom

Avatar Django
Django
11:49 04.01.2020.

Taj vozač je “.... nedavno polagao vozački ispit, ali ne znaju je li ga dovršio....”, a ljetos je već imao prometnu nesreću. Sa vozačkom ili bez nje?

DO
dopizdilomi
11:23 04.01.2020.

Kad ne može zakon i roditelji onda prirodna selekcija odradi svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije