Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet UN-a

Jedite manje mesa ako želite spriječiti klimatske promjene

djevojke
Photos
Autor
Zorana Bajt
04.06.2010.
u 16:38

Grupa međunarodnih stručnjaka u izvješću navodi da je najveći uzrok emisije štetnih plinova proizvodnja hrane i korištenje fosilnih goriva.

Svijet se mora prebaciti na većinski vegetarijansku prehranu kako bi imao šanse izdržati klimatske promjene, navodi se u novom izvještaju Ujedinjenih naroda (UN), prenosi The Daily Telegraph.

Skupina međunarodnih stručnjaka u izvješću navodi da je najveći uzrok emisije štetnih plinova proizvodnja hrane i korištenje fosilnih goriva. Izvještaj, koji će biti predstavljen vladama svijeta, ističe da je jedini način da se svijet nahrani – a klimatske promjene smanje – prebacivanje na većinsku vegetarijansku prehranu. “Bitno smanjenje klimatskih promjena bit će jedino moguće uz znatne promjene načina prehrane”, piše u izvještaju.

– Vlade mogu potaknuti ljude da jedu manje mesa reformom poreza i povlasticama kako bi vegetarijanska hrana bila jeftinija. Neki teški izbori proizlaze iz izvještaja, ali će postati još teži ako se u idućim desetljećima nastavi istim putem – izjavio je Achim Steiner, izvršni direktor programa UN-a za okoliš.

Ključne riječi

Komentara 3

VA
valdop
09:27 06.06.2010.

bio mi klinac bolestan, slab imunitet, nedostatak željeza, doktor na povijesti bolesti \"napisao\" - treba jesti više mesa, najviše željeza ima u mesu. od kad sam ga \"natjerao\" da jede meso, a jeo ga je skoro ništa, postalo mu bolje i više nije bilo potrebe za lječničkom pomoći, prošlo je od tada osam godina. . . .

DE
deputo
20:48 05.06.2010.

Kakva glupost ti stručnjaci su izgleda na nekim narkoticima

ZV
Zvonimir555
03:10 12.06.2010.

Blago se tebi >valdropdoktor< bila tvoja baka od 84 godine..Zar ne ??? Koja ti je stalno govorila da ce ti se sin >osusiti< kaj ne jede meso??!!!! Stvarno mislis da u mesu ima NAJVISE ZELJEZA..??? Odista si me zadivio!! Jame zadivio!! Ja (soc. znanstvenik ) sam jos u osnovnoj skoli naucila , da trebam jesti povrce (spinat , brokoli, BLITVU..!) , da bih imala dovoljno zeljeza u krvi.!! Kaj nije tako!!??? E, e eeeeee. koju si Mudrost ovdje provalio! Kaj ti ne sjedis u Ujedinjenim Nacijama, namesto tih >bezveznih< naucnika, a ne jos uvijek studiras u svojoj 40-setoj godinici..??:) Na cemu ti cestitam. Bolje ikad nego nikad, dovrsiti studij! Mislim da tvoj sin i ti imate malko viska kilograma. Pobrini se da ih sada , dok je dijete >otopi< , jer kasnije ce biti Kasno, dragi moj >valdedropt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije