Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad u Kabulu

Jedan vojnik ozlijeđen u Afganistanu vratio se u Hrvatsku, drugi na liječenju u Njemačkoj

U Afganistanu ranjena tri hrvatska vojnika
Foto: MORH / M. Čobanović
1/6
01.08.2019.
u 08:30

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju

Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu dobrog su zdravstvenog stanja i uspješno se oporavljaju od posljedica napada koji se dogodio 24. srpnja 2019. u Afganistanu.

Teže ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske doputovao je u Saveznu Republiku Njemačku i trenutačno se nalazi na rehabilitaciji u američkoj vojnoj bolnici „Landstuhl Regional Medical Center“ u Landstuhlu, pokraj vojne baze u Rammsteinu.

Ozlijeđeni hrvatski vojnik u Njemačku je prevezen iz Afganistana uz pomoć strateških partnera, Sjedinjenih Američkih Država i Savezne Republike Njemačke, a nakon liječenja u američkoj bolnici, vratit će se u Hrvatsku, gdje će nastaviti rehabilitaciju uz najvišu razinu medicinske pomoći. Bolnica „Landstuhl Regional Medical Center“ u Njemačkoj najveća je američka vojna bolnica izvan Sjedinjenih Američkih Država u Europi koja je specijalizirana za ratnu kirurgiju.

Drugi, lakše ozlijeđeni pripadnik Hrvatske vojske stigao je u Hrvatsku i dobrog je zdravstvenog stanja. Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su zadobili ozljede u napadu na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu.

"Napominjemo i pozivamo predstavnike medija na diskreciju i zaštitu privatnosti pripadnika Hrvatske vojske i njegovih obitelji, s obzirom na ro  da je riječ o pripadnicima specijalne postrojbe", poručuju iz MORH-a.

Video: Komemoracija skupniku Josipu Briškom

Komentara 8

PR
prajdali100
09:20 01.08.2019.

Još kad bi nam " strateški partner" umjesto polovnih kamiona donirao ili povoljno prodao dobre zrakoplove,oklopne transportere,helikoptere....ali ništa od toga.Moramo se žurno resetirati.

Avatar navijač
navijač
09:32 01.08.2019.

Od obadvojice više nema ništa. Takva detonacija s te blizine pravi strašan pritisak zraka .

Avatar Dumen
Dumen
08:54 01.08.2019.

Nesreća na radu za tuđe interese

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije