Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo: Trojici napadača na Aleksandra Abramova (23) određen pritvor

Jedan u bijegu, drugi šuti, a treći tvrdi da nije udarao studenta

tjeralica za ubojstvo
mup.hr
07.12.2009.
u 11:23

Rođaci Dušan i Dario Cupać i Dario Savić trčali su za mladićem Korzom, a kad su ga sustigli, počeli su ga tući rukama i nogama po tijelu i glavi

Mjesec dana pritvora odredio je danas, nakon što je u istražni centar stigao istražni zahtjev Državnog odvjetništva, istražni sudac Valentin Ivanetić Dušanu Cupaću (21), Dariju Saviću (24) i Dariju Cupaću (21) osumnjičenima za ubojstvo creskog studenta Aleksandra Abramova (23). Dok su Savić i Dario Cupać već u pritvoru od subote navečer, Dušan Cupać (21) pobjegao je, pretpostavlja se, u Srbiju odakle je došao živjeti u Rijeku prije dvije godine, i za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Otkrio ih krvavi trag
Mirni student elektrotehnike s riječkog Tehničkog fakulteta Abramov brutalno je pretučen u noći na petak, oko 3.30 sati na trgu nadomak Korza, nakon prepirke s mladićima koje nije poznavao i kojima je pokušao pobjeći kad je vidio kakve su im namjere.

Trčao je Korzom, napadači za njim, a kad su ga sustigli na Trgu sv. Barbare u Starom gradu, tek stotinjak metara od “fast fooda” u Robnoj kući Ri gdje se začela svađa, navodno oko toga tko je prije u redu za kupnju “noćnog zalogaja”, nasrnuli su na njega. Kako se navodi u istražnom zahtjevu, “pristajući da ga liše života” udarali su ga šakama i nogama po tijelu i glavi, a koliko su jaki bili udarci, osobito po glavi i licu, svjedoče ozljede od kojih je mladić preminuo, ugušivši se u vlastitoj krvi, prije nego je stigla Hitna pomoć.

Napadače na Abramova policija je brzo pronašla, do njih je vodio “krvavi trag” uličicama Staroga grada, pomoglo je i što je čistač ulica čuo kako jedan od mladića govori drugome “Dule, nemoj, dosta je”, a pretragom stanova pronađena je zakrvavljena odjeća.

Pred istražnim sucem Savić se, kao i prije dva dana, branio šutnjom, dok je Dario Cupać, inače rođak odbjeglog Dušana, ponovio što je već rekao, najavljujući da će za istrage dati obranu. Dario Cupać, doznajemo, priznao je da je bio u društvu s dvojicom suosumnjičenika, no tvrdi da u tučnjavi nije sudjelovao. Štoviše, doznaje se da je nakon krvavog događaja bio na Trgu sv. Barbare i da je policajca pitao može li proći do ulaza u svoju zgradu, tek desetak metara od mjesta gdje je ležalo beživotno tijelo.

Uhićen “normalni dečko”
Inače, njega bivši kolege iz kafića “Kosi toranj”, gdje je kao konobar radio posljednjih šest mjeseci, opisuju kao “normalnog dečka”. – Pomalo smo iznenađeni Dariovim uhićenjem, na poslu nikad nije stvarao probleme niti bio nasilnički nastrojen, a koliko znam nije se kretao u problematičnom društvu niti je konzumirao drogu – kazala je konobarica, dodavši ipak da se s njim nije družila.

– Izvan radnog mjesta mogao je biti sasvim drugačija osoba – zaključila je.

Komentara 8

OB
-obrisani-
21:40 07.12.2009.

Neću se petljati u ove nacionalističke gluposti! Vjerovatno su po njima i Luku Ritza ubili srbi! Baš! Teško je povjerovati da su nasilnici integrirani u društvo, da ih društvo tolerira i da se tek po nekom ubojstvu svi slože da ih treba ni manje ni više nego rezati,klati .... ma sve u tonu! Osobno mislim da nebi bilo loše otvoriti Goli otok nanovo pa tamo sve te ubojice strpati da se malo druže medjusobno! A uz put neka rade i privredjuju za državu!

RA
ramirna
14:23 07.12.2009.

baš sam se pitao kada će krenuti jugosloveni sa minusima, a što sam slagao piše da je taj dušan došao iz srbije prije dvije godine i evo ubio je čovjeka i zbrisao za srbiju i to nam je već poznato , a sad vi koji ste se tu prepoznali napišite što je tu laž osim što pritišćete minuse

RA
ramirna
13:08 07.12.2009.

¸došao dušan iz srbije ubijati u hrvatsku pa to nam je nešto poznato u posljednjih par sto godina , a sada neka mesić ide u škabrnju tražiti one klince što su nekom srbinu razbili prozor a o svom dušanu neka šuti ko govno u travi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije