Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKO SVEUČILIŠTE

Jedan student u samoizolaciji, na Pravu čiste učionice svakih 45 minuta

Pravni fakultet u Zagrebu
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/6
02.03.2020.
u 20:24

U Rijeci nije održan Dan dobrodošlice studenata na razmjeni, a otkazan je i Dan otvorenih vrata na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Dodatnih mjera opreza drže se i studentski domovi

Dodatnih mjera opreza zbog koronavirusa nisu ostali pošteđeni ni hrvatski fakulteti te ostale visokoobrazovne institucije na kojima je ljetni semestar počeo u znaku bojazni od širenja zaraze s obzirom na to da je ovo vrijeme kada na razmjenu dolaze mnogi studenti iz Europe i svijeta ili se oni koji su neko vrijeme proveli na sveučilištima u inozemstvu vraćaju kući.

U Rijeci nije održan Dan dobrodošlice studenata na razmjeni, a otkazan je i Dan otvorenih vrata na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Dodatnih mjera opreza drže se i studentski domovi.

– Trenutno se u smještajnim kapacitetima Studentskog centra u Zagrebu nalazi jedan student u samoizolaciji temeljem odluke nadležnih tijela zbog boravka u zahvaćenom području – potvrdili su nam iz SC-a u Zagrebu. Službeno nije objavljeno u kojem se zagrebačkom domu student u samoizolaciji nalazi te odakle je došao.

– SC postupa sukladno preporukama i omogućuje studentu sve traženo, svakodnevno kontaktira s njim i u sklopu mogućnosti brine se o svim njegovim potrebama – kažu iz SC-a te dodaju kako su i u stalnom kontaktu s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva, civilnom zaštitom i HZJZ-om kako bi smanjili širenje panike.

VIDEO Alemka Markotić u studiju Večernjeg lista odgovarala na pitanja čitatelja o koronavirusu

Prema istoj preporuci studentima koji dolaze iz zahvaćenih područja preporučuje se aktivni zdravstveni nadzor te u nekim slučajevima i samoizolacija, a od svih se studenata i fakulteta traži pojačana briga oko higijene. Pri tome je korak dalje otišao Pravni fakultet u Zagrebu.

“Nastava će se izvoditi tako da se nužno rade pauze svakih 45 minuta, u trajanju od 15 minuta kako bi za to vrijeme spremačice mogle provesti dezinfekcijske mjere”, stoji u obavijesti studentima. Iz Domskog odbora Studentskog doma “Dr. Ante Starčević” studentima su pak zabranili noćenje gostiju u sobama.

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stefj
01:30 03.03.2020.

Ovo je dobro - u samoizolaciji je u studenskom domu... Ogradili su ga zavjesom od cimera? Zajedničke prostorije su mu smjestili u sobu?

LM
L.marija
21:52 02.03.2020.

Nije baš to bezopasno kako neki pričaju.Lako je ako si mlad pa prođeš kao sa prehladom ili malo gore sa gripom.Pogledajte smrtnost kod starijih i bolesnih ljudi.U Italiji na 1800 zaraženih je 54 mrtva.Koja gripa ima toliko mrtvih???Talijani su bili neozbiljni. Znam žensku koja je bila u Milanu i umjesto izolaciju otišla avionom iz Venecije u Barcelonu "jer ona je zdrava"A je li zarazila koga vidjet ce se ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije