Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad motiviran mržnjom

Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u zatvoru u Srbiji

Ilustracija
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
12.06.2019.
u 15:59

Jedan od napadača, 22-godišnjak, bio je u zatvoru Padinska skela kao dio grupe navijača koji su sudjelovali u "pustošenju" benzinske stanice u Vrčinu odakle su izašli ne plativši artikle koje su uzeli te zbog pisanja neprimjerenih grafita odnosno za "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi"

Jedan od napadača iz Supetra lani je bio u zatvoru u Srbiji kao dio grupe navijača Torcide koju je srbijanska policija u kolovozu uhitila i privela, a tamošnji sud osudio na 15 dana zatvora zbog sudjelovanja u "pustošenju" jedne benzinske stanice, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, sudac istrage splitskog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor 22-godišnjaku iz Pučišća i 19-godišnjaku iz Splita koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje motivirano mržnjom po nacionalnoj osnovi prema pet osoba u dobi od 21 do 26 godina, koje su napali nakon što su čuli da netko od njih govori na srpskom jeziku. Žrtve su, sumnjiči ih se, udarali rukama i nogama, zbog čega su mladići dobili hematome, ogrebotine i kontuzije, dok je djevojka koja ih je branila zadobila frakturu prsta.

Jedan od napadača, 22-godišnjak, bio je u zatvoru Padinska skela kao dio grupe navijača koji su sudjelovali u "pustošenju" benzinske stanice u Vrčinu odakle su izašli ne plativši artikle koje su uzeli te zbog pisanja neprimjerenih grafita odnosno za "nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi". No, kako je to bilo u drugoj državi, a u našim ga policijskim i sudskim evidencijama nema kao kažnjenika niti prekršajno niti kazneno, 22-godišnjak je za naše pravosuđe neosuđivana osoba.

Slobodna također navodi kako se protiv 22-godišnjaka u ovom trenutku vode dvije istrage odnosno osumnjičen je za dva različita kaznena djela koja proizlaze iz istog događaja. Jedan je ovo nasilničko ponašanje iz mržnje zbog kojeg je pritvoren, a drugo je nanošenje teških tjelesnih ozljeda 26-godišnjem vatrogascu iz Supetra koji je pokušao pomoći žrtvama, a kojem je slomljen nos.

Ključne riječi

Komentara 80

Avatar Le_Qrac
Le_Qrac
16:29 12.06.2019.

Džaba torcidi sve humanitarne akcije kada su počeli tući slučajne prolaznike (ZG), radnike i žene i to u hrabrom omjeru od barem 8-10 na jednoga. Torcida je postala ruglo i sramota i miljama daleko od one torcide iz 80-tih.

US
USA
16:08 12.06.2019.

Ima li taj majmun ime i prezime i sliku. Ali uredno zrtve nasilja objavljujete pod punim imenom i jos stavite sliku.

Avatar Le_Qrac
Le_Qrac
16:41 12.06.2019.

Split je odavno grad-slučaj... Nešto kao Napulj u Italiji. Droga, kriminal, nepotizam i dotepli čobanluk na sve strane...... Veliki dio "fetivih" splićana zamijenili su kozojebi tipa Kerum, Skejo i sl..... Rezultat sličan zagrebačkom, pitke vode nema, Marjan će još maloo pa postati bivša šuma, Hajduk koji je oduvijek bio narodni klub (navijači su doslovce bili od Vardara do Triglava) i Torcida su počeli sa ustaškim forama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije