Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATRAŽEN SASTANAK S DIVJAK
Povratak na članak

Jedan ispit i stječe se zvanje pogrebnika: 'Ako se za zidara i pedikera treba školovati...'

Hrvatska je 2015. usvojila zakon o pogrebničkoj djelatnosti i uvela ispit.

Komentari 7

FI
fifmar
08:40 27.09.2019.

Po nekima za zvanje pogrebnika treba najmanje bachelor diploma, ljudi pretjeruju u svemu pa i u ovome slučaju.

VL
IV
IvoDivo
08:38 27.09.2019.

Zna se da to najviše boli monopoliste koji deru narod u najtežim trenucima.

VL
NE
Nepokolebljiv
11:47 27.09.2019.

Divna profesija! Zaposlenost zagarantirana! Nitko im nece umaci!

VL
LU
lupa
09:10 27.09.2019.

Sta su ih ucili? Kako opeljesiti obitelj u teskim trenucima?

VL
NE
Nepokolebljiv
12:01 27.09.2019.

Traktor s nastavkom za kopanje rupa, sam svoj majstor garnitura za pilenje dasaka, zracni cekic za zabijanje cavala (eksera). Nije mi jasno zasto nesto sto ce se sakriti pod 1.5 - 2 metra zemlje mora biti napravljeno izgledom kao Stanway pijano pa na racun toga od prezivjelih izvuci zadnju paru koja im je ostala. Naravno ako je rodbina deficitarna u lubenici pa neznaju kako potrositi novac - neka ga uzme tko zna sta s novcem. Pogreb ne bi smio biti skuplji nego je potrebno za iskopati rupu nepozlacenim traktorom i od iverice koja ce trajati dva tri dana napraviti SKRINJU (jer to je skrinja) i onda ralicom gurnuti iskopanu zemlju nazad u rupu te se traktorom provozati par puta da nabije rahlu zemlju. Ako smo pokojnika voljeli onda smo mu morali dati malo vise ljubavi i paznje za zivota a mrtvom jeftin pokop. Nece se uvrediti niti mu povrediti osjecaje - to ste mu sigurno mnogo puta ucunili za zivota!

VL
NE
Nepokolebljiv
12:16 27.09.2019.

Znal sem jednog povratnika iz Njemacke, jos u doba komunizma. Posle rata su mu drugovi oduzeli tvornicu sira kaj je bila u familiji stotinjak godina, Kazali su da je kulak I ratni profiter I nek bude sretan kaj ga nisu streljali. Nakon povratka iz Njemacke postao je pogrebnik Nije pretjerivao s cjenama ukopa a "politickim drugovima" je racunal samo pola cjene! Radio je, kazao je, to cisto iz ljubavi prema zanimanju. Volio je zatrpavati podobne a svaki dan ujutro na pocetku smjene svojim najmilijim musterijama je redovno posjecivao grob (olaksal si je mjehur). Kasnije su mu zatvorili i taj obrt jer je, kazali su drugovi, pravio petogodisnje planove s projekcijama prevelikog napretka produktivnosti. To im se nije svidalo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.