Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jean-Claude Juncker:

'Nisam za skori ulazak zapadnog Balkana u EU, ali europska perspektiva mora ostati'

Jean Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
03.08.2017.
u 15:23

Ako se pak Europska unija raspada, kako tvrdi predsjednik SAD-a Donald Trump, "zapadni Balkan će izgubiti europsku perspektivu", napomenuo je čelnik Komisije

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je za američki list Politico da nije za skori ulazak zapadnog Balkana u Europsku uniju, ali da radi stabilnosti regije te zemlje moraju imati europsku perspektivu. 

"Nisam za skori ulazak zapadnog Balkana u EU. Ali ako oduzmete europsku pespektivu, opet ćemo proći što smo iskusili 1990-ih", rekao je Juncker u razgovoru za list objavljenom u četvrtak.

Ako se pak Europska unija raspada, kako tvrdi predsjednik SAD-a Donald Trump, "zapadni Balkan će izgubiti europsku perspektivu", napomenuo je čelnik Komisije. 

"U tom smislu, stabilnost sastava Europske unije preduvjet je da Balkan ponovno ne zarati. Nadam se da (Trump) to razumije",  rekao je Juncker.

Napomenuo je kako je primijetio da Trump u posljednje vrijeme nije ponavljao poziv članicama da napuste Europsku uniju.

 

Komentara 33

ST
Startrack
15:55 03.08.2017.

Tako je Juncker. I jos kaznjavati najstrozjim zakonom one koji izdaju putovnice nehrvatime. Dozivotna robija bez pajrola. Gdje ce nindje iz Sarajeva na Zapad, ili sa Kosova. Drago mije da bar jedan politicar ima mrvu smisla.

BI
binki
16:44 03.08.2017.

Planky i kolinda na aparatima.. Pa kako njihova bratska stranka i vučić neće skoro u Eu.mora da ih bude srce strefilo.

PO
pozornik66
15:56 03.08.2017.

Nisam čuja za zemlju zapadni balkan . Nevjerovatno neprofesionalno napravljen novinarski rad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije