Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Letić

Je li švercer iz Srbije špijunirao za Hrvatsku? Prijeti mu i do 15 godina zatvora

Foto: Facebook
16.09.2019.
u 16:11

Poslije svega postavlja se pitanje tko je Dražen Letić. Svi naši pokušaji da saznamo nešto više o njemu i njegovom životu nisu uspjeli. Osobe iz Sremske Mitrovice koje smo kontaktirali u vezi Letića za njega nisu čuli ili su čuli tek poslije napisa u medijima

Kada je sredinom srpnja ove godine radi sumnje da je prenosio novac za međunarodnu kriminalnu skupinu koja krijumčari kokain uhićen Dražen Letić (46) iz Sremske Mitrovice ta vijest u medijima prošla je po malo nezapaženo. Prema tadašnjim napisima u medijima Letića se sumnjiči da je dio međunarodne kriminalne skupine, koju predvodi Michael Dokovich, osumnjičen za šverc 600 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura. Bio je to tada samo „još jedan srbijanski kriminalac koji je uhićen i kojemu prijeti višegodišnji zatvor“. A, onda je beogradski dnevni list Blic izašao s pričom o Letiću koji se sada tereti i da špijunirao za hrvatsku obavještajnu službu.

Kako prenose mediji, Više tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici protiv Letića je pokrenulo postupak zbog sumnje da je počinio kazneno djelo špijunaže kao i da je prethodnih šest godina radio za hrvatsku obavještajnu službu. Letićev odvjetnik Dalibor Katančević na sve upite novinara samo je kratko odgovorio kako „nema komentara i da je istraga u tijeku“. Navodno kako je Letić od 2013. pa sve do uhićenja ove godine radio kao špijun za hrvatsku obavještajnu službu.

- On se tereti da je po zahtjevu nekog hrvatskog agenta napravio lažnu iskaznicu Ministarstva obrane Srbije za treću osobu, pokušavajući na taj način diskreditirati tu osobu, navodi se u tekstu Blica koji se poziva na neimenovani izvor.

Kako god Letić je poslije uhićenja pritvore u Centralni zatvor u Beogradu gdje se i danas nalazi.

Poslije svega postavlja se pitanje tko je Dražen Letić. Svi naši pokušaji da saznamo nešto više o njemu i njegovom životu nisu uspjeli. Osobe iz Sremske Mitrovice koje smo kontaktirali u vezi Letića za njega nisu čuli ili su čuli tek poslije napisa u medijima.

- Uistinu ne znam ništa o tom čovjeku... Ni moje kolege isto tako ne znaju ništa... Ne znam ni tko bi mogao nešto saznati o njegovoj navezanosti na službe u HR, no čistom sumnjam da je to radio..., kratko nam je odgovorio predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine Tomislav Žigmanov kojemu smo poslali upit je li Letić mu poznat po bilo kakvim aktivnostima u svezi hrvatske nacionalne manjine u Srbiji.

Pronašli smo Letićev profil na Facebooku ali se niti tu nije moglo previše saznati više o njemu. Na toj društvenoj mreži Letić nije bio previše aktivan pa tako ima objavljeno tek nekoliko fotografija, među kojima i ona iz nekog ljetovališta i s mora. Ima stotinjak prijatelja.

- Teško je pričati bilo što na tu temu i naći bilo kakve informacije. I Blic se poziva na neimenovani izvor. Izostaju bilo kakve konkretne informacije, podaci i slično. Međutim, u ovakvim slučajevima to je teško i za očekivati, prenijeli su nam beogradski novinari.

Dok se ne saznaju neke konkretne stvari u ovom prilično tajnovitom i nejasnom slučaju poznato je samo kako prema srbijanskim zakonima Letiću za kazneno djelo špijunaže prijeti i do 15 godina zatvora. Uz tu optužbu prijeti mu, zajedno s državljankom BiH, i zatvor radi optužbi za prenošenje novca za međunarodnu kriminalnu skupinu koja se tereti za šverc 600 kilograma kokaina vrijednog 18 milijuna eura iz Urugvaja u Švicarsku.

VIDEO Policijski pas Maša otkrila drogu u vozilu:

Komentara 3

Avatar JustinCase69
JustinCase69
17:14 16.09.2019.

Hahaha..špijunirao? Pa pročitaš VL i znaš sve šta se događaj u Srbiji i tzv.regionu...čemu špijunaža..

AL
alphazulu99
16:28 16.09.2019.

O cemu bi mogao spijunirati?

WI
wiminyannia
17:12 16.09.2019.

Nista to nije cudno, pa kada pogledas tu Srbiju, sve sami Hrvati na Vlasti, i u Srbiji i u Republici Srpskoj. Zeljka Cvijanovicka Hrvatica, Brnabicka Hrvatica, Dacic Hrvat, a neki kazu da i Vucic ima neke pretke Hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije