Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuti izvidi

Je li punac Vladimira Zagorca protupravno gradio na pomorskom dobru na Šolti?

Šolta betoniranje Ante Borić Vladimir Zagorec
Foto: Željan Jurlin / Facebook
1/3
20.04.2020.
u 11:01

Ante Borić, osim što je Zagorčev punac, godinama je vodio zagrebačko predstavništvo Željezare Split, još jedne od tvrtki kojih više nema

Je li Ante Borić, punac Vladimira Zagorca, protupravno gradio na pomorskom dobru, nešto je što bi se trebalo utvrditi istragom. Proizlazi to iz priopćenja OOS-a Split, u kojem se, doduše, ne navodi Borićevo ime, no navodi se da splitski ODO u suradnji s tamošnjom policijom, Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja te Upravom za inspekcijske poslove provodi izvide oko toga što je točno i kako gradio na Šolti.

Izvidi su, navodi tužiteljstvo, pokrenuti nakon medijskih napisa, a o rezultatima izvida, kažu, javnost će biti pravovremeno izviještena. Priča se zakotrljala nakon što je prije desetak dana Slobodna Dalmacija objavila priču o Borićevoj kući na Šolti, na predjelu zvanom Milića ratac.

Prema navodima Slobodne Dalmacije, tamo su radnici 13. i 14. travnja užurbano betonirali obalu pred Borićevom kućom, gdje su stvarali betonski podest za neko buduće sunčalište te vez za brodove. Javnost je na te suspektne radove upozorila i aktivistica Maja Jurišić iz "Pokreta otoka".

Ante Borić, osim što je Zagorčev punac, godinama je vodio zagrebačko predstavništvo Željezare Split, još jedne od tvrtki kojih više nema. Što se tiče Zagorca, on je u jednom trenutku bio najodlikovaniji hrvatski general, a u drugom osoba koja je ostala bez čina i odlikovanja te je osuđena za korupciju. U aferi Dragulji bio je osuđen na sedam godina zatvora te oduzimanje oko 40 milijuna kuna.

Iako je na tu kaznu bio osuđen još 2009. te ju je već i odslužio, država od njega još nije uspjela naplatiti svih 40 milijuna kuna, iako mu je u jednom trenutku bila blokirana gotova sva imovina.

Sudski sporovi oko oduzimanja tih 40 milijuna kuna još se vode, jer je ovrhu nad imovinom radi naplete tog novca Zagorec pokušavao osporiti na sve moguće načine. Oslobođen je optužbi u aferi Vikendica, slučaju koji se po sudovima vukao 22 godine.

Komentara 16

DU
Deleted user
14:11 20.04.2020.

Nije, to pravi hrvati katolici domoljubi ne rade, oni su uvijek na misi, prvi red do oltara.

BE
belototo
13:56 20.04.2020.

cim su u pitanju takvi sumnjivi gadovi, trebalo bi rjesavati stvari po kratkom postupku, u korist javnog dobra

DU
Deleted user
15:04 20.04.2020.

Naravno da je protupravno gradio ipak mu je zet najodlikovaniji general iz ureda bez dana borbenog sektora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije