Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špijunirao ženu

Je li nova Brkićeva afera i njegov kraj u HDZ-u i politici?

Milijan Brkić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.04.2019.
u 06:37

Milijan Brkić zašutio nakon što se doznalo da je prošli tjedan dao iskaz u PNUSKOK-u zbog sumnje da je koristio usluge Franje Varge

Cirkus koji je počeo prije 10 mjeseci ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije – bilo je sve što je Milijan Brkić kazao nakon što se doznalo da je prošli tjedan pozvan na razgovor u PNUSKOK kao osumnjičenik.

Ne pamti se da je jedan HDZ-ov dužnosnik, a Brkić je potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, javno prozvao vlast koju čini njegova stranka, odnosno pojedince koji, drugim riječima, zloupotrebljavaju institucije.

Napad je najbolja obrana

Je li Brkić tom nedorečenom izjavom samo krenuo u napad jer je napad najbolja obrana i pokušao skrenuti pozornost sa svog statusa osumnjičenika u predistrazi ili se iza tih riječi nešto krije, zasad je nepoznato jer je Brkić potpuno zašutio. Ali posve je jasno da je na pomolu politički obračun jer šef HDZ-a i premijer Plenković neće moći još dugo ignorirati i tolerirati takve poruke. Je li Brkić dovoljno oslabio i jesu li institucije dovoljno otvorile i istražile “slučaj Brkić” da bi Plenković krenuo u konačni obračun sa stranačkim zamjenikom, sada se nameće kao ključno pitanje.

Plenković je bilo kakve stranačke sankcije dosad odgađao jer je pustio da “institucije odrade svoje”. Ali je Brkića potpuno pasivizirao, pa i marginalizirao jer na HDZ-ovim skupovima, pa čak i u Brkićevoj bazi poput Dubrave, HDZ-ovci više ne smiju pljeskati stranačkom zamjeniku jer ga se uopće ne najavljuje kao gosta niti mu se daje prilika da išta kaže. Iako su glavni i politički tajnik HDZ-a jučer u Jasenovcu izbjegli komentirati Brkićev slučaj, na naš upit Vladi iščitavaju li iz njegove poruke da aludira na politički obračun i zloupotrebu institucija i hoće li ga Plenković tražiti da objasni na što je mislio, iz Banskih su nam dvora odgovorili: “Ne znamo na koga je mislio. Nitko iz Vlade ne utječe na rad institucija.”

U HDZ-u dio članova Predsjedništva koji su bliski Brkiću jučer su nam prenijeli kako smatraju da su jako male šanse da se Brkić izvuče iz Afere SMS, koja je sada kulminirala sumnjom da je preko Varge špijunirao vlastitu ženu, od koje se u međuvremenu rastao.

– To je klasična šablona da kažeš kako ti smještaju i kako je riječ o političkom obračunu, mislim da i Brkić to upravo radi. Prilično sam uvjeren da ne može preživjeti aferu SMS, posebno nakon zadnjih otkrića, a tko zna čega sve još nema. Varga je istražiteljima svašta pričao – rekao je naš sugovornik iz HDZ-a.

Špijunirali žene

Što se policijskog dijela priče tiče, za sada je poznato da je Brkić u PNUSKOK pozvan u sklopu izvida koji se provode u svojevrsnom kraku afere SMS. U toj aferi nedavno su optuženi Franjo Varga i Blaž Curić koji je, usput budi rečeno, Brkićev kum. Varga se tereti da je izrađivao lažnu SMS korespondenciju za Zdravka Mamića i Ivicu Todorića, a Curić se tereti da je Vargi dojavio da je pod tajnim nadzorom.

Od koga je Curić dobio tu informaciju istragom nije ustanovljeno, a policija je nastavila s provođenjem izvida i nakon što je protiv njih podignuta optužnica. To se prije svega odnosilo na detaljniji pregled laptopa i mobitela oduzetih od Varge, a istražujući to, policija je očito doznala da su Brkić i njegov brat Jozo koristili Vargine usluge kako bi pratili elektroničku poštu Brkićeve bivše supruge te još jedne žene.

VIDEO Kronologija afere lažnih SMS-ova

Komentara 92

MI
Mimizo
07:08 15.04.2019.

ovo je medijski linč koji traje več jako dugo i koga uzmu na zub ne puštaju ga na miru

Avatar NAIVAC
NAIVAC
06:47 15.04.2019.

Ma dajte najte...

NI
nikola1975
13:38 15.04.2019.

Varga je krivotvorio Plenkovićevu i Dalićkinu prepisku a presretao je i ima originalnu prepisku Brkićeve žene. Jel samo meni ova priča smiješna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije