Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPRUG U ODBORU INE

Je li Martina Dalić u sukobu interesa? Povjerenstvo će o tome odlučiti u utorak

martina dalić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
13.01.2017.
u 14:20

Dalić je u ime Vlade promovirala plan da se dionice Ine od Mađarskog MOL-a otkupe prodajom 25 posto minus jedne dionice HEP-a, a ministar gospodarstva Slaven Dobrović potvrdio je da je ujedno i autorica samog modela.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u utorak će odlučivati o prijavi protiv potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

Predsjednica Povjerenstva Dalia Orešković objasnila je da postupaju po prijavi koja im je pristigla odmah nakon stupanja Martine Dalić na dužnost u Vladi. Prijava problematizra samu činjenicu da je Dalić potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo, dok njezin suprug sjedi u Upravnom odboru Ine.

Dalić je u međuvremenu u ime Vlade promovirala plan da se dionice Ine od Mađarskog MOL-a otkupe prodajom 25 posto minus jedne dionice HEP-a, a ministar gospodarstva Slaven Dobrović potvrdio je da je ujedno i autorica samog modela.

Dalia Orešković, međutim, ne želi govoriti o tome hoće li se Povjerenstvo u odlučivanju o eventualnom pokretanju postupka protiv Martine Dalić pozabaviti i tim aspektom ili će se zadržati na onome što je navedeno u prijavi, odnosno samoj činjenici da je ona potpredsjednica Vlade, a njezin suprug član uprave Ine.

- Ne mogu ništa prejudicirati. Upoznati smo sa svom dokumentacijom, tema je na dnevnom redu, zna se što je suština te teme, a što će se predlagati u predmetu i na temelju čega, koji je pravac razmišljanja povjerenstva, neka to ostane za utorak – kazala je Orešković. 

Komentara 13

OL
olrajt
14:53 13.01.2017.

Ako je u sukobu interesa radi INE bio gospodin Karamarko(radi ničega) onda je sigurno i drugarica Dalić(radi nečega)!

IS
istri
17:26 13.01.2017.

moj prijedlog za naslov. : kO NIJE U SUKOBU INTESA.

ĆA
ćaćaća
17:29 13.01.2017.

ima li išta što je ova vlada pokrenula a da joj udbaši nisu našli zamjerku kako bi blokirali rad..dovoljno je pročitati srpski memorandum II i sve je jasno za koga oni rade..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije