Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem
Povratak na članak

Je li korizma vrijeme besmislenog odricanja ili vrijeme pokore, posta i molitve

Odricanje zbog zdravlja nikad nije loše, ali ne treba pretjerivati, kaže Matić

Komentari 13

LI
Libela
23:35 18.02.2015.

Glavnina novaca skupljenja porezom ide na vladino letenje avionima, na uhljebe, i državni aparat, koji radi s labavom odgovornošću, a pojedinac se nema komežaliti na teror institucija. Priče o poreznim obveznicima su demagogija.

VL
NA
Napalm
22:50 18.02.2015.

Ja sam se odrekao novca.No njega se i onako odričem svaki mjesec u korist banaka državnih firmi i uhljeba po gradskim i državnim upravama.

VL
NE
neboiznadzagreba
01:31 19.02.2015.

Molitva samog , žestoki udarci , izdaja popljuvanog , golog i tužnog , težina križa i sunce koje " žeže vječito podne " , beskrajna bol životom razapetih, sve je to korizma i njezino vrijeme .Isto tako , ona je i vrijeme zajedničke molitve budnih, prašanje i otpuštanje grijeha , sućut prema osuđenom čovjeku , maramica na čelu onog koji posrće pod težinom života , neokretanje pogleda od onih koji pate dušom ili tijelom i koji misle da su i Bog i čovjek od njih dignuli ruke . Vrijeme korizme je vrijeme života utkanih u Život ,i vrijeme smrti utkanih u smrt , vrijeme koje svu svoju nadu polaže u Uskrsnuće .

VL
NV
novo vriijeme
07:26 19.02.2015.

Svatko se petlja u svašta pa i nevjernici u kkorizmu. Ostavite korizmu vjernicima i svećenicima oni dobro znaju čemu ona služi već 2000 godina i neka se ovaj sociolog primi posla pa analizira zbog čega je Državna pravobraniteljica optrčala svee ludnice po Hrvatkoj da bi zamazala oči javnosti i zaključila kako je glavni problem u broju soba a zaboravila spomenuti kako je glavni problem u zatvaranju zdravih neprijatelja nekih politika. I to baš pred odlazak Josipovića. Ima li to neke veze? .

VL
SA
samoborka
08:45 19.02.2015.

Danas je in biti ogorcen na vjeru. In je kriviti religije kao izvore svih zala..od ratova do odgovornosti istih za losu frizuru pojedinca. In je govoriti da Boga nema, ismijavajuci ovce koje misle drugacije. Da, Boga nema. Sigurno ga nema. Ali pod time mislim iskljucivo na onoga boga kojega i kakvoga zamisle u svojoj masti ti nabruseni pojedinci. Oni sami iskreiraju neku stripovsku kreaturu u svojoj glavi, nazovu ju bogom, i onda kada ta ista kreatura ne ispuni njihove zahtjeve i ne slijedi logiku doticnih pojedinaca..onda oni zakljuce da boga nema! Shvacate li vi da se nekako dokaze da su sve religije lazne, to i dalje ne bi opovrgnulo postojanje Boga? A sad o korizmi. Duhovnost nisu Ocenasi koji automatizmom prelete usnama. Duhovnost, svojstvo koja Covjeka izdvaja od ostalih zivih bica, je promisljanje, razmisljanje, odmak od Svijeta u svoje trenutke tisine i mira u kojima se pojedinac zagledava u sebe, duboko i iskreno. A korizma je vrijeme koje upucuje covjeka upravo na to..promisljanje, samopreispitivanje i okretanje svom unutarnjem Ja. Druga je stvar sto se korizmu..ali i Bozice..Uskrse..bas kao i sve na ovome svijetu banaliziralo i pretvorilo u paradu povrsnosti i materijalizma.

VL
TH
than
00:00 19.02.2015.

Sve veliki katolici dok su u crkvi, a kada izadju... Onda sve samo nisu to. Onda su i ateisti veci 'katolici'. I ne radi se tu o vjeri, vec o licemjerju. Jedno govore, drugo rade. I dok se to nee promjeni nema nama srece.

VL
DU
Deleted user
23:01 18.02.2015.

Za vas crvene kmere je sve besmisleno.

VL
DU
Deleted user
07:22 19.02.2015.

Mislim da smo zadnjih godina stalno u korizmi. Neznam ćega bi se još trebali odreći ljudi s 3.500 kuna plaće ili 2.000 kuna mirovine.

VL
Avatar mama mia
mama mia
16:56 19.02.2015.

Jel korizma neka nova dijeta?

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
06:51 19.02.2015.

Kaj ovi nisu do sad placali nista? Zar 2000 godina nista?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.