Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ocjena ustavnosti

Je li blokada računa građana neustavna?

Računi
Sanjin Strukic/PIXSELL
04.02.2013.
u 14:39

Trenutno je 246.142 građana s blokiranim računima, a mnogi i ne znaju da su im računi blokirani dok ne dođu podići novac pa ostanu zatečeni.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a i Vladimir Ferdelji, nezavisni kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba podnijet će Prijedlog za ocjenu ustavnosti Ovršnog zakona te Zahtjev za promjenom Zakona Vladi RH i Ministarstvu financija.

Trenutno je 246.142 građana s blokiranim računima, a mnogi i ne znaju da su im računi blokirani dok ne dođu podići novac pa ostanu zatečeni.  Potkraj prosinca 2012. pod ovrhom je bila 245.441 osoba, 701 osoba manje nego na kraju studenoga.

>>Oročena štednja ne dira se dok ne istekne rok na koji je oročena

>>U pola godine dug građana skočio četiri milijarde kuna

Komentara 3

OB
-obrisani-
15:59 04.02.2013.

To je podilaženje stranim bankarima koji nas nemilice gule... baš kao što nas i ova "naša" vlada guli ... nikakvo čudo da su pronašli zajednički jezik

TT
Tata Tomy
16:21 04.02.2013.

Iako možda zvuči kao "nemoguća misija" banke se lako mogu dovesti u red jednostavnim zatvaranjem bankovnih računa. Kada bi 100-200 tisuća ljudi u samo jednom tjednu pozatvaralo svoje račune u bankama i povuklo gotovinu "u čarapu" nastale bi potpuno drugačije okolnosti u kojima bi nestala arogancija financijskog sektora. Odjednom bi sada nemoguće ideje poput otpisivanja dugovanja i zateznih kamata postale sasvim prihvatljivim temama za razgovor.

LI
list68
07:35 05.02.2013.

Banke "u vlasništvu stranaca", to rade, jer im to dopušta "vlada", i zakoni u "HR". Da imamo "vlast", koja se brine za državu i svoj narod, onda toga ne bi bilo, no svi političari se brinu samo za sebe, a za državu i narod ih boli "ona stvar".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije