Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Svirao gitaru dok su mu 6 sati operirali mozak

Foto: Youtube Screenshot
22.12.2018.
u 15:54

To je omogućilo liječnicima u južnoafričkom Durbanu da prate koje je dijelove mozga Manzini koristio za sviranje i tako ih sačuvaju te vrate pokretljivost njegovih prstiju, narušenu tumorom

Južnoafrički jazz glazbenik Musa Manzini svirao je po cijelom svijetu, no najposebniji je nastup nedavno održao svirajući gitaru dok su mu liječnici operirali mozak.

Video-snimka Manziniija napravljena za vrijeme šest sati duge operacije tumora na mozgu pokazuje glazbenika kako okružen medicinskim osobljem leži u operacijskoj sali i prebire po gitari.

To je omogućilo liječnicima u južnoafričkom Durbanu da prate koje je dijelove mozga Manzini koristio za sviranje i tako ih sačuvaju te vrate pokretljivost njegovih prstiju, narušenu tumorom.

"Osjećao sam se vrlo čudno i neugodno", rekao je Manzini Reutersu tjedna dana nakon operacije. "Jako se teško koncentrirati dok si između opće anestezije i budnog stanja i slušaš zvukove kirurškog lasera u svom mozgu".

Liječnici su odlučili Manzinija držati budnim kako bi tijekom operacije mogli procjenjivati koji dijelovi mozga funkcioniraju i tako smanjiti opasnost od neurološke štete.

"Bio je uspješno, a najveći rizik je bila paraliza. Nisam paraliziran, još uvijek kontroliram svoje udove te sam dobrog raspoloženja i dobro se oporavljam", rekao je.

Manzini kaže da se namjerava vratiti na pozornice kada se oporavi.

>> Pogledajte video o djevojci koja je pijana pokušala naručiti piće, no tek je kasnije shvatila što je učinila

Ključne riječi

Komentara 1

VO
vorda400
22:09 22.12.2018.

J.bem ti sve dok je čovjek zdrav imaš sve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije