Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Daruvarcu

Javnost isključena: Obrana optuženika usmjerena protiv žrtve kako bi je se ocrnilo

Darko Kovačević Daruvarac
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
16.11.2018.
u 21:39

Djevojka kojoj je Daruvarac udarao glavom o umivaonik i slomio joj nos i vilicu nije došla na sud jer se oporavlja od operacije

Već pri pozivanju prve svjedokinje postalo je jasno da će obrana inzistirati na dovođenju svjedoka koji su u prijateljskim odnosima s Darkom Kovačevićem Daruvarcem i koji će u svojem svjedočenju premlaćenu 18-godišnjakinju pokušati ocrniti i prikazati kao osobu upitnog morala.

Ti isti svjedoci nisu učinili ništa da pomognu 18-godišnjakinji dok joj je Darko Kovačević Daruvarac premlaćivanjem, odnosno udaranjem glavom o umivaonik i nogama i šakama po glavi i tijelu nanosio teške ozljede.

Vlasnica kafića uz Daruvarca

Obrazloženje optužbe u zahtjevu za isključivanje javnosti sa suđenja Darku Kovačeviću Daruvarcu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju 18-godišnjoj Zadranki sudac Tomislav Šimić ocijenio je osnovanim potvrđujući pri tome da je svjedočenje vlasnice kafića u kojem se premlaćivanje dogodilo išlo baš u smjeru ocrnjivanja njegove bivše djevojke.

Pogledajte video sa suđenja Daruvarcu

Naime, ova Zadranka, koja je cijelo popodne sjedila uz Daruvarca dok je navodno pio velike količine alkohola, ni u jednom trenutku nije osudila divljaštvo Daruvarca, već je isključivo navodila tvrdnje nasilnika o tome da je 18-godišnjakinja njega opsjedala te da je navodno i njezina majka o njoj govorila kao osobi upitnog morala.

Štoviše, ta je svjedokinja navela i da se boji majke 18-godišnjakinje i da ona stoji iza navodnih prijetnji svjedocima. Podsjetimo, njezin suprug nije mogao potvrditi navodne prijetnje majke oštećene jer je uoči suđenja dobio proljev. I još jedan muškarac iz društva koje je tog 13. lipnja bilo s Darkom Kovačevićem Daruvarcem se nije pojavio na suđenju u petak, a uoči zatvaranja suđenja za javnost u sudnici se pojavila majka oštećene vidno uznemirena nakon ulaska Daruvarca u sudnicu.

Njezina kći, iako najavljena za svjedočenje, nije se pojavila jer se još uvijek oporavlja od operacije zbog višestrukih prijeloma nosa i čeljusti.

Obrana se u petak nije protivila izuzimanju javnosti sa suđenja demantirajući pak da želi ocrniti 18-godišnjakinju. Obrana je, podsjetimo, dva dana zaredom pokušavala dokazati i da je Daruvarac uz navodno dvije litre vina i deset viski-kola popio i gomilu steroida za bildanje, no nakon što je suđenje zatvoreno za javnost ostalo je nepoznato hoće li sudac dopustiti i nadvještačenje za ubrojivost Daruvarca, kojeg je psihijatar ocijenio ubrojivim sve da je i popio toliku količinu alkohola i steroida, a za što uopće nema dokaza jer Daruvarac nije alkotestiran.

On je, naime, nakon brutalnog premlaćivanja svoje djevojke pobjegao i uhićen je tek dan poslije.

Pritvor istječe 14. prosinca

Zbog većeg broja svjedoka koje je zatražila obrana, ali i činjenice da se velik broj svjedoka iživljavanja nad djevojkom uopće ne odaziva pozivima suda, izvjesno je da će suđenje potrajati. Maksimalni dozvoljeni pritvor Darku Kovačeviću Daruvarcu istječe 14. prosinca. Optužba je tražila kaznu od pet i pol godina, a obrana izuzeće suca i zadarskog suda.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Lovre42
Lovre42
11:44 16.11.2018.

Ovo je pravosuđe? Fuuuj.

NO
nostradamus11
11:31 16.11.2018.

dajte ljudi..kakav sud pa sve je jasno..ona je svojom glavom uhvatila njegovu ruku i dok je vikao nemoj u umivaonik ona ga nije slusala i navodila mu ruku bas prema navedenom predmetu..ona je kriva..e hrv pravosuđe..blago nama s vama

AN
anp
11:33 16.11.2018.

IMA ONA : OKO ZA OKO , ZUB ZA ZUB !!!! Sve drugo za ovakve id.iote je gubljenje vremena !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije