Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BIJELA PRIVILEGIJA'

Javno ga prozvala za privilegije pa požalila kad je uzvratio - istinom

Viralna priča
Foto: Facebook
1/8
21.10.2017.
u 09:26

edan je korisnik na Facebooku objavio svoje postignuće. Upao je na prestižnu školu medicine na Yaleu

Iako je nedvojbeno da je bijela privilegija vrlo stvarna stvar koja utječe na mnoge aspekte društva, prozivajući ga ondje gdje ne postoji samo pogoršava problem.

Poruke koje postaju viralne primjer je tog problema.

Jedan je korisnik na Facebooku objavio svoje postignuće. Upao je na prestižnu školu medicine na Yaleu.

- Hvala svima na podršci! Sretan sam što sam nakon godina napornog rada primljen na studij medicine na Yaleu - stoji u objavi.

Jedan od komentatora napisao je:

- Super posao, smijem li dodati i naglasak na tvoju bijelu privilegiju. Dolaziš iz bjelačke obitelji. Možda se čini kako si ti zaslužan za svoje uspjehe, ali samo govorim istinu i za sve je zaslužna privilegija koju imaš.

Na to je slijedio emotivan odgovor.

- Odrastao sam u sirotištu. Oba moja roditelja bili su alkoholičari i napustili su me kad sam imao pet godina. Brinuo sam se o svom bratu dvije godine prije nego što smo posvojeni. U tom domu oboje smo bili zlostavljeni pa smo se vratili u sirotište, još jednom na dvije godine.

Noćima sam učio i radio honorarni posao kako bi uzdržavao sebe i svog brata. Bio sam dovoljno sretan da dobijem dobre ocjene kako bih se nastavio školovati. Poslije 8 godina neprospavanih noći, rada i prijavljivanja za stipendije i kredite napokon sam upao na željeni smjer. Razumijem koncept privilegije, ali iam osjećaj da me želiš poniziti, a ne pomoći mi razumjeti. 

Foto: Facebook/ Naš potok

Viralna priča
1/7

Komentara 1

NI
Nikomah95
09:38 21.10.2017.

Prokleti bijelci! Uvijek rade!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije