Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovačka županija

Javni radovi u funkciji prevencije požara, poplava i zaštite okoliša

Mjera ima ekonomski, socijalni i ekološki karakter, a povećat će i sigurnost građana
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.02.2018.
u 13:22

Mjerom HZZ-a zaposlena je 131 osoba u 14 gradova i općina

Karlovačka županija i Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Karlovcu prihvatili su provedbu mjere aktivne politike zapošljavanja HZZ-a, Javni rad – prevencija od požara i sanacija bujičnih poplava te zaštita okoliša.

Nakon sastanka s predstavnicima gradova i općina Karlovačke županije, koji su pokazali interes za realizaciju ove mjere, realizirano je zapošljavanje 131 osobe u 14 općina i gradova. Ugovorima o radu osigurano je njihovo zapošljavanje na šest mjeseci, a očekuje se i nastavak ove korisne mjere zapošljavanja, za što kod svih uključenih partnera postoji velik interes. Programom javnih radova obuhvaćeni su poslovi prevencije od požara i sanacije posljedica bujičnih poplava te zaštita okoliša, što je na prostoru županije značajna djelatnost, obzirom na brojne nepogode ovog tipa koje su unazad nekoliko godina pogodile prostor Karlovačke županije i izazvale ogromne materijalne štete. Tako će se u narednih šest mjeseci izvoditi radovi na održavanju nerazvrstanih cesta, koji obuhvaćaju krčenje samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radovi na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenje cestovnih jaraka, čišćenje i osposobljavanje prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, produbljenje korita oborinskih kanala te ostali terenski radovi ovog tipa.

Zaposlenici će raditi i na održavanju poljskih puteva te održavanju i uređivanju postojećih izvora vode u šumama te na ostalim preventivno-uzgojnim radovima planiranim godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara. Zbog različitih izvora financiranja te različitih ciljanih skupina uključenih u javni rad sklopljena su čak 44 Ugovora. Temeljem ovih Ugovora osigurana je i božićnica za radnike, a svi tako zaposleni izrazili su zadovoljstvo ovom mjerom kojom će sebi i obiteljima osigurati stalan prihod i kvalitetnije životne uvjete. Ukupna vrijednost sredstava dobivenih za provođenje ove mjere u Županiji iznosi 3.130.000 kuna.

Sadržaj omogućila Hrvatska zajednica županija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije