Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudska prava

Javni poziv za devet članova Povjerenstva za pritužbe u MUP-u

MUP - ministarstvo unutarnjih poslova
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.11.2019.
u 11:54

Članove Povjerenstva na četiri godine imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora

Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina uputio je Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje devet članova Povjerenstva za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova. 

 Članove Povjerenstva na četiri godine imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora, a temeljem prijedloga koje su na Javni poziv uputile organizacije civilnog društva, stručne javnosti i nevladine organizacije ili, pak, pojedinci. 

 Kandidati trebaju biti osobe koje uživaju profesionalni ili osobni ugled.

 Član Povjerenstva može biti osoba koja je hrvatski državljanin, nije član političke stranke, nije osuđena niti se protiv nje vodi kazneni postupak za kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, nije osuđena niti se protiv nje vodi postupak za prekršaj s obilježjem nasilja ili za teži prekršaj za koji je propisana kazna zatvora. 

 Obrazložene kandidature šalju se do sredine studenoga na adresu saborskog Odbora za ljudska prava, Trg svetog Marka 6, Zagreb.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije