Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
0 -2°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • danijelrukavina4:

    Tko ima kakav komadić zemlje, neka se uhvati posla i oformi vrt. Da si voće i povrće posadi, opet dobro. Danas ima i na internetu sve objašnjeno, kako se što sadi, kako se zemlja priprema. Nezaposlenih koliko hoćeš, neobrađene zemlje koliko hoćeš.

  • fefellerunt:

    Kakav je to problem zaduživanje? Evo magistar ekonomskih znanosti Ribić i danas tvrdi kako se treba što više zaduživati , nije bitno da li će se taj dug moći otplatiti , samo da odabrana kasta uživa za nikkav rad , ... prikaži još! , kao gomila parazita na državnom koritu koji u prosjeku za 1-3 sata efektivnog rada dnevno (ovisno o kojem dijelu korita se radi) dobiju u prosjeku plaće od 9000 kn, dok sa druge strane umirovljenici jedv apreživljavaju sa 2500 kn, odnosno zaštitari i trgovci od 4000 kn za 7 sati efektivnog rada. Da ne spominjem podilaženja kvazipoduzetnicima tipa birtijaša,, aprtmandžija i preprodavača , te poljoprivrednika koji ništane prouzvode ali uredno poberu poticaje. Onaj tko najgore prolazi u svemu je pošteni proizvođač, ali njih je toliko malo da se njihov rad i znanje niti cijene , niti poštuju .

  • stefj:

    Ne vidim što je tu nejasno. Imat ćemo najveći pad - imamo najrestriktivnije mjere, ovisni smo o turizmu, potrošnji i stranim doznakama, a te stvari i s relaksacijom mjera dugo se neće oporaviti... Uz to, imamo najveće porezno opterećenje među ... prikaži još! tranzicijskim zemljama, najveće porezno opterećenje proizvodnje u EU, najveće opterećenje na gorivo na svijetu. To znači da država nema puno prostora u uvođenju novih poreza i punjenju proračuna, svaki novi porez koji se uvede, samo će dodatno osiromašiti građane, a neće donijeti ništa bitno proračunu... Sva nečinjenja svih vlada i pogodovanja državnim i javnim strukturama sada dolaze na naplatu. Oporavak će biti dug i težak, pitanje da li će do njega uopće doći... Kao posljedicu velikog pada i sporog oporavka, razlika u standardu prema prosjeku EU-a samo će se povećati, što će kao posljedicu imati veliki egzodus ljudi, još neviđen, veći od peronospore. Vjerojatno je da ćemo ostati bez milijun stanovnika i više...

Još iz rubrike Vijesti

Large explosions hit Equatorial Guinea city of Bata, says local TV
KAOS U BATIJU

Ekvatorijalna Gvineja: U eksplozijama u vojarni 15 poginulih i 500 ranjenih

Veliki umjetnik

Preminuo poznati dirigent Miroslav Miro Homen

PROCEDURALNA POGREŠKA

Ostaje bez OPG-a zbog osobne iskaznice: 'Osjećam se jadno, to je neka vrsta najgoreg kriminala'

4