Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar Kitarović:

'Javljaju se tekstovi s porukom: Ti si žena i mjesto ti je u kuhinji'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
24.11.2014.
u 18:25

– Često kažem da će moj doktorat biti o seksizmu u političkim kampanjama – tvrdi Grabar Kitarović

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, u emisiji "U četiri oka" Media Servisa rekla je da je katkada iznenađuje što pravobraniteljica za jednakost spolova i nevladine udruge koje se bave tim pitanjem ne reagiraju na određene pojave i izjave u društvu.

– Činjenica jest da me tretiraju kao ženu, mnogi – rekla je Grabar Kitarović i dodala da o tome neće govoriti u kampanji. – Često kažem da će moj doktorat biti o seksizmu u političkim kampanjama. Jednostavno bilo je nekoliko tekstova, ne nekoliko, nego se gotovo svakodnevno javljaju tekstovi i slike koje mi šalju poruku: ti si žena i mjesto ti je u kuhinji. Zato to želim promijeniti za sve nas žene, promijeniti takvu percepciju – rekla je HDZ-ova kandidatkinja i dodala da zbog toga neće sada "kukati u kampanji", ali će se, kada postane predsjednica Hrvatske, "žestoko boriti za jednakost spolova".

"Žao mi je da se sramotimo pred svijetom"

Na prozivku kandidata Milana Kujundžića da okreće glavu od problema u Hrvatskom nogometnom savezu, Grabar Kitarović odgovara da ne okreće glavu već tvrdi da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Tvrdi i da su u ovoj državi problemi gospodarske prirode: teško gospodarsko stanje, siromaštvo, gladna djeca i ostalo. – Volim nogomet, nemojte me pogrešno shvatiti, doista pratim nogomet i igrala sam ga od malih nogu. Volim ići na utakmice reprezentacije i volim podržavati našu državnu reprezentaciju i žao mi je kad se događaju takvi izgredi, kao čovjeku, da se sramotimo pred svijetom – kazala je Grabar Kitarović koja smatra da se politika ne smije miješati u nogomet, nego to trebaju rješavati "relevantna tijela".

– Ja ću se striktno držati preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora i FIFA-e da se politika ne miješa u sport. Osuđujem ponašanje svih političara koji na sukobu unutar hrvatskog nogometa skupljaju jeftine političke bodove. To je populizam i time se neću baviti – zaključila je Grabar Kitarović. – U ovom trenutku neću se baviti strankom niti, kao što sam rekla, ulaziti politički u bilo što u nogometu. Gospodin Karamarko danas je pozvao sve da sjednu za isti stol i da se dogovore i podržavam tu njegovu izjavu. I normalno, kada je riječ o radu naših stranačkih dužnosnika ili bilo koga, oni odgovaraju gospodinu Karamarku i stranci, a ne meni – kazala je Grabar Kitarović na primjedbu da u Izvršnom odboru HNS-a od 17 sjedi 11 članova HDZ-a.

– Kad bih to sve lijepo sumirala rječnikom naših alkara, rekla bih – Ivo Josipović – u ništa – kritizirala je Grabar Kitarović svog protukandidata. Smatra da je glas za Josipovića, glas za "ovu nesposobnu Vladu" kojoj zamjera loše gospodarsko stanje u državi.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Kolinda Grabar Kitarović na chatu Barometra

>>Grabar Kitarović na Twitteru – evo što je prvo napisala i što su joj zamjerili tviteraši

>>Borit ću se za strože kazne pedofilima, pa i kemijsku kastraciju

Komentara 142

LA
laptop
19:04 24.11.2014.

Ako je Kolindi kao zeni mjesto u kuhinji onda je ovim drugovima i gospodi kao muskarcima mjesto u rudniku gdje se radi a ne ljencari u udobnim foteljama.

Avatar navijač
navijač
19:03 24.11.2014.

Bravo tovariš pravednik u smeće gdje je i rejting njegove stranke i vlade!

MX
MXLCLGTG
18:45 24.11.2014.

Ma nebrini se ti za te poruke znamo mi ko i kakvi to rade ali cemo im pokazati 28 gdje im je mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije