Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT

Javio se muškarac kojeg su priveli na Glavnom kolodvoru jer nije htio nositi masku u vlaku

Foto: 24sata
03.07.2020.
u 17:11

Policajci su morali koristiti silu prilikom privođenja, a protiv muškarca su podnijeli optužni prijedlog zbog osobito drskog ponašanja na javnom mjestu i vrijeđanja policijskih službenika te ga pustili na slobodu.

Prošlog je vikenda došlo do incidenta na zagrebačkom Glavnom kolodvoru kada je policija uhitila muškarca koji je odbijao staviti masku u vlaku. Muškarac je bio s malim djetetom u vlaku, a kondukteri su zatražili intervenciju policije, a putnici su negodovali. Vlak je zbog svega kasino s polaskom.

- Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tad je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega, jer se u samom startu kasnilo s polaskom - objasnio je čitatelj za 24 sata.

Policajci su morali koristiti silu prilikom privođenja, a protiv muškarca su podnijeli optužni prijedlog zbog osobito drskog ponašanja na javnom mjestu i vrijeđanja policijskih službenika te ga pustili na slobodu.

Muškarac se sada pismom obratio portalu 24 sata gdje je iznio svoju stranu priče. 

- Za vikend 27. i 28. lipnja 2020. prognozirano je lijepo, sunčano vrijeme bez oborina i ja sam odlučio svoga sina vrtićke dobi odvesti, na selo u prirodu kod bake i djeda na svjež zrak i uživanje u malinama. Njih posebno obožava, a i ostalu domaću, organski uzgojenu hranu. Osim toga budući da je supruga prije 3 tjedna rodila planirali smo da se na taj način i ona i mala beba odmore za vikend. Na blagajni HŽ-a 27. lipnja smo lijepo kupili kartu i ušli u vlak. Sin je bio sav uzbuđen što će vidjeti baku i djeda. Budući da smo mi kupnjom karte ispunili svoju obavezu prema HŽ, čekamo da HŽ ispuni svoj dio obaveze i da vlak krene - započeo je priču uhićeni muškarac.

Kasnije je objasnio kako mu je kondukterka rekla da bez maske ne može putovati i da vlak neće krenuti. Ubrzo je pozvana policija. 

- Ovako je tekao razgovor između gospodina policijskog službenika i mene kada je nakon skoro pola sata došao do vlaka:

Policajac:“Gospodine, u čemu je problem“

Ja:“Nema problema.“

Policajac:“Nema problema? Gospodine cijeli vlak stoji zbog vas.“

Ja:“Ne stoji zbog mene.“

Policajac:“Gospodine dajte mi vašu osobnu iskaznicu“

Znači, gospodin policijski službenik mene legitimira zato što stoji vlak. Ali ja sam samo kupio kartu i uredno čekao da i HŽ ispuni svoj dio ugovorne obveze i preveze me na odredišnu lokaciju. Ja nisam u mogućnosti zaustaviti vlak, čak i kada bih to želio - stoji u pismu.

Muškarac tvrdi i da policajcu nije rekao da je glup i vrijeđao ga.

- Policijski službenik laže da sam ga nazvao pandurom, drotom i da je glup. Na temelju te laži policijski službenik mene protuzakonito lišava slobode ispred moga malodobnog djeteta. Osim što u vlaku postoji barem 20 svjedoka, ja sam i snimao policijsko postupanje. Isječak zadnjih par sekundi pokazuje da policajac tvrdi da sam ga nazvao da je drot, pandur i da je glup. Primijetite kako zamuckuje i kako mu glas titra dok izgovara te neistine. Međutim odmah nakon toga ja krećem prema jednom od putnika u vlaku koji kaže:“ Ja to nisam čuo. Ja ovo ne podržavam. Ja nisam čuo da ste to rekli. Ja nisam čuo da ste mu rekli da je drot" - stoji u pismu.

Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

Pogledajte i video: VIDEO Putnici u vlaku za Zagreb ne nose maske

Komentara 208

SA
samuraj
17:28 03.07.2020.

I drugi putnici imaju žene, djecu (koja rado jedu organsku hranu) ,roditelje,a zbog tebe pametna nisu krenuli na vrijeme kući. Obični si sebičnjak, i sve u svemu loša osoba.

MA
Markos
17:21 03.07.2020.

Što se sad fini krkane ovdje pravdaš? Dali je zakon, da staviš masku? JE. Staviš masku i amen. Ovdje je prići kraj. I, da, vlak je stajao radi tebe jer za tebe gospodine pravila kao navodno ne vrijede. Pozdrav iz Slovenije.

ST
starwars
18:08 03.07.2020.

Ovakvih bahatih primitivaca ima sve više i više. Dakle, on ima masku ali je neće staviti! Cijeli vlak nosi masku, ali on ne! Jer on je tata! I ima i ženu koja je opet rodila! I sin mu voli maline! I tatica si je sav jako važan! A ustvari bijednik koji ni za polovni golf nema nego sina u vrijeme pandemije vuče u vlak! Pljuc! Trebali su ga izdegenečit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije