Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krali slike

Javili se na oglas za posao, pa ga pokrali

Ilustracija
Foto: Getty Images
04.02.2020.
u 14:38

Prvo su 8. prosinca ukrali 10.000 kuna iz radne sobe, a zatim dva dana kasnije i 17.500 eura. Ukupna šteta je 596.300 kuna.

Da nikada ne znate tko će vam se javiti na oglas za posao, na teži način naučio je jedan zagrebački kolekcionar slika, koji je preko oglasnika tražio pomoć oko organizacije izložbe.

Na oglas su mu se javili Krešimir M. (23) i Kristina P. (24), državljanka BiH. Taj dvojac, zagrebačka policija kazneno je prijavila zbog dvije krađe i pokušaja prevare, a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio im je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.

Krešimir M. sumnjiči se da je od listopada do prosinca 2019. pomagao oštećeniku oko izložbe,  te je imao pristup njegovom stanu. To je iskoristio  da ukrade jednu umjetničku sliku, koja je bila u jednoj od prostorija stana. Nadalje, Krešimira M. sumnjiči se i da je zajedno s Kristinom P. iz oštećenikova stana početkom prosinca ukrao pojačalo, koje su potom odnijeli u jednu zalagaonicu. Tamo je podnio zahtjev za procjenu,  a u njemu je naveo da je pojačalo njegovo vlasništvo. 

Kristina P. i Krešimir M. sumnjiče se i da su u dva navrata iz stana oštećenika ukrali novac. Prvo su 8. prosinca ukrali 10.000 kuna iz radne sobe, a zatim dva dana kasnije i 17.500 eura. Ukupna šteta je 596.300 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije