Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA VRO MASLENICA

HOS-ovci zbog kojih je Milanović napustio protokol: 'Mi smo krv prolili pod tim znakom'

Foto: Pixsell
1/7
22.01.2021.
u 09:51

"Službeno smo u protokolu kao svaka udruga iz Domovinskog rata. Rečeno nam je, ako smo u protokolu, da idemo na polaganje vijenaca."

U povodu obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93.“ Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru.

No Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Predsjednik Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju natpis ''za dom spremni''. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Pogledajte fotografije

1/7

"Službeno smo u protokolu kao svaka udruga iz Domovinskog rata. Rečeno nam je, ako smo u protokolu, da idemo na polaganje vijenaca. Gospodin predsjednik, ako nije dostojan doći među branitelje, pokloniti se žrtvama Maslenice i drugih vojno-redarstvenih akcija, ne mora doći", kazao je za N1 Ante Baraba Knez, tajnik udruge HOS-a Zadar te ponovno kazao da su dobili poziv županije da dođu službeno.

"Nije bilo nikakvog vrijeđanja, nikakvog plana. Kad je počeo protokol i kad smo vidjeli da predsjednika nema... Sramota", kazao je. 

"Neka dođe pred mene i kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Moja braća i ja pod tim znakom krv smo prolili. Moj sin ima 21. godinu, nasljednik je branitelja Domovinskog rata. Nemojmo zavaravati javnost. Kažu incident, kakav incident?" dodao je Baraba Knez.

Službenim se priopćenjem o svemu očitovao i Ured predsjednika.

Foto: Dino Stanin/Pixsell

"Predsjednik je došao u Zadar na obilježavanje 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ i nakon što je opaženo kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, nazvao je i upozorio predsjednika Vlade RH kako je to neprihvatljivo. Budući da je nakon toga utvrđeno kako i u službenom protokolu obilježavanja sudjeluju osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja i pozdrav, predsjednik Republike otkazao je sudjelovanje u programu. Isto tako, prema zapovjedi predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja povukli su se načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici."

Podsjetimo, prošle godine je Milanović napustio obljetnicu u Okučanima zbog natpisa ''za dom spremni. “Ja ne želim u tome sudjelovati”, kazao je tom prilikom te ustvrdio da je riječ o provokaciji.

 

 

Komentara 175

EL
EldersWisdom
10:13 22.01.2021.

Zoka je ionako tamo bio da bi polozio vijenac za poginulu, do zuba naoruzanu serpsku nejac, koja je eto ni kriva ni duzna stradala braneci Jugoslaviju klanjem i protjerivanjem Hrvata.

Avatar Warded
Warded
10:10 22.01.2021.

Neka ubuduće ni ne dolazi. Nije kad je trebalo, ne treba ni sad!

FR
franjo2
09:58 22.01.2021.

Za Milanovića postoji poslovica da vuk dlaku mijenja ali ćud ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije