Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJELA IM POBJEĆI

Javila se na oglas za dadilju u Splitu: 18-godišnjakinju iz BiH zatočili i prijetili joj smrću

Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
26.08.2019.
u 12:02

Nakon liječničkog pregleda je utvrđeno kako nije ozlijeđena

Dvoje hrvatskih državljana iz splitskog područja je uhićeno zbog optužbe da su zatočili 18-godišnjakinju iz Bosne i Hercegovine koja se prvotno javila na njihov oglas za čuvanje djeteta. Splitska je policija dovršila kriminalističko istraživanje, a optuženi su kazneno prijavljeni za djela trgovanja ljudima.

Sve je počelo 12. srpnja kada je 18-godišnja državljanka BiH stigla u Hrvatsku u dogovoru s 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom. Javila se na njihov oglas za čuvanje djece, ali su ju zatočili tako što joj nisu htjeli vratiti putovnicu. 18-godišnja je djevojka čuvala dijete i obavljala poslove izvan njihovog dogovora, piše Slobodna Dalmacija.

Za svoj rad nije bila plaćena te joj nisu dozvoljavali da se kreće bez njihove prisutnosti. Osim toga, 29-godišnjak joj je prijetio smrću. Prije tri dana je uspjela pobjeći od njih te je slučaj prijavila policiji.

Nakon liječničkog pregleda je utvrđeno kako nije ozlijeđena, a osumnjičeni 29-godišnjak i 30-godišnjakinja su, uz kaznenu prijavu podnesenu nadležnom Državnom odvjetništvu, odvedeni u pritvor.

Komentara 2

DU
Deleted user
12:22 26.08.2019.

Ja sam to lahko riješavao.U mojoj domovini nije bilo kriminala ni otmica.Ako bi se netko drznuo naš milicija je to sredila za čas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije