Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FUTURISTIČKI DIZAJN

Slavni glumac u akciji s hrvatskom jurišnom puškom u novom hit filmu

Jason Statham i VHS-2
Foto: Screenshot YouTube
1/2
28.02.2019.
u 17:02

VHS-2 se našao i u hrvatskom filmu "Posljednji Srbin u Hrvatskoj"

Hrvatska jurišna puška VHS-2 karlovačkog proizvođača oružja HS Produkta završila je i u rukama svjetski mega popularnog akcijskog glumca Jasona Stathama u novom filmu "Fast&Furious Presents: Hobbs&Statham". Glumac se s hrvatskom puškom pojavljuje u novom traileru za spomenuti film, a Statham puca iz nje negdje oko 2 minute i 4. sekunde trailera.

Direktor HS Produkta Željko Pavlin potvrđuje da je doista riječ o pušci hrvatskog proizvođača, koja je zbog potreba snimanja akcijskog filma ustupljena jednoj britanskoj tvrtki. I u HS-u znaju da je pojava hrvatske VHS-ice jako dobra reklama, tako da se VHS-2 u kraćoj inačici (K) pojavljuje u nekoliko scena tog akcijskog filma. Pavlin dodaje da se isto tako VHS-2 našla i u hrvatskom filmu "Posljednji Srbin u Hrvatskoj", a pojavit će se u atraktivnim scenama u još nekoliko svjetskih akcijskih filmova koji se trenutno snimaju. Očito je da futuristički dizajn hrvatske puške, obzirom na toliki interes odgovara i potrebama producenata akcijskih filmova.

Inače, karlovački HS Produkt već godinama je drugi najveći izvoznik pištolja u SAD, gdje ih je u proteklih desetak godina plasirao više od 5 milijuna primjeraka u pedesetak raznih verzija i 4 kalibara. Drugi jaki izvozni proizvod HS Produkta jest upravo jurišna puška VHS-2, kojom su naoružani pripadnici HV-a i koji ih nose u svim svjetskim vojnim misijama gdje su angažirani hrvatski vojnici, dakle u Afganistanu, Poljskoj, Litvi, Libanonu...Prošle, 2018. u nekoliko azijskih i afričkih država, poput Iraka i Togoa, izvezeno je oko 45.000 primjeraka jurišne puške s opremom i dodacima.  

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar navijač
navijač
18:51 28.02.2019.

Bilo je samo pitanje vremena kad će se ta puška pojaviti i na nekom hit filmu , a čini se da će tako biti i sa onom drugom tezom o posljednjem mohakincu.

PR
prajdali100
19:51 28.02.2019.

Sjajno !!! Izvrsna reklama.

GO
goran2hr
07:32 01.03.2019.

Znači li to da je i MORH sudjelovao u snimanju ovog ("Posljednji Srbin u Hrvatskoj") antihrvatskog filma? Ne bi im bilo prvi put.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije