Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje Smiljani Srnec

Jasminina ujna: Htjeli su se riješiti škrinje s tijelom, pa su pozvali skupljača otpada

Suđenje Smiljani Srnec
Foto: Ivica Beti
1/8
07.11.2019.
u 14:15

Smiljanina kći ju je uznemirena nazvala onoga dana kad je pronađeno tijelo i rekla da se vide noge u škrinji, svjedočila je ujna Jasmine Dominić.

Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec (45) optuženoj da je u ljeto 2000. u kući u Palovcu ubila sestru Jasminu Dominić i tijelo sakrila u zamrzivač. U 12 sati svjedočile su Smiljanine i Jasminine ujne Draga i Nada Sabol.

Nada Sabol supruga je brata Katarine Dominić, Smiljanine i Jasminine majke.

– Katarina je puno puta posuđivala novac od supruga i naše obitelji, pomagali smo joj, no prekinuli smo odnose i 15 godina nismo imali nikakve kontakte – rekla je.

Nakon prijave nestanka, njezin je suprug jednom na groblju, 2002. ili 2003., pitao sestru Katarinu što je s Jasminom. Rekla mu je da je trebala doputovati iz Francuske s dečkom odvjetnikom, no puklo mu je slijepo crijevo, pa nisu mogli doći. Jasminu je posljednji put vidjela 1999. godine, no nije sigurna. Smiljanina kći ju je uznemirena nazvala onoga dana kad je pronađeno tijelo i rekla da se vide noge u škrinji. Upitala je može li dovesti na čuvanje sestre koje su na vjeronauku. Smiljanina kći jednom je rekla da imaju veliki račun za struju, a ne zna razlog tome. Spominjala je staru škrinju koju moraju baciti i dati sakupljaču otpada kojeg su naručili da dođe u subotu.

Je li, upitala je tužiteljica, spominjala zbog čega su se odlučili riješiti škrinje?

– Nisu naveli poseban razlog, vjerojatno zbog struje – smatra ujna Nada. O odnosu Jasmine i Smiljane, rekla je da je od svekrve čula da se svađaju i znaju se potući.

– Smiljana je bila više prevrtljiva, a Jasmina na strani istine i pravde – rekla je Nada. S Jasminom je otac Martin imao prisan odnos i nije bio nasilan.

– Bio je bećar, boem, sklon alkoholu, veseljak. Meni se nikad nije zamjerio i bila sam s njim u dobrim odnosima – rekla je Nada.

Sjeća li se neke agresivne karakteristike bilo kojeg člana obitelji Dominić, upitao je Smiljanin odvjetnik.

– Čula sam samo pričanja po selu. Čula jesam od sumještana, ali vidjela nisam – odgovorila je.

Martin je često radio na terenu. Je li Smiljana nekamo odlazila na dulje vrijeme, ne sjeća se. Supruga Franju, Katarinina brata, pogodilo je što je tek 2005. prijavljen Jasminin nestanak.

Suđenje Smiljani Srnec
1/5

Draga Sabol rekla je da nije ni u kakvim odnosima s obitelji Dominić, nije joj se svidio njihov način života pa se udaljila. Kontaktirali su do 1999. godine kad je Jasmina otišla na studij u Zagreb. Obećali su joj da će joj davati džeparac, samo neka bude dobra studentica. Jasmina je, kazala je, bila super osoba, a posljednji put ju je vidjela kod nadvožnjaka, negdje u svibnju, no ne sjeća se koje godine.

Draga je ispričala da je znala majku Katarinu pitati za Jasminu, dok sa Smiljanom uopće nije razgovarala jer joj nije odgovarala kao osoba, kao ni njezino ponašanje. Katarina joj je rekla da je Jasmina otišla na brod, da je u Francuskoj i da ima nekog dečka. Na pitanje kontaktira li danas s Katarinom, rekla je – ne.

– Prekinula sam sa svima onog dana kad sam čula da je čekala pet godina da prijavi da joj je kći nestala – rekla je. Kad su angažirali vidovnjaka, Katarina joj je spočitnula kako ih nije sramota što se petljaju u njihov problem. Odgovorila joj je protupitanjem kako nju nije sram kad pet godina nije prijavila nestanak.

Ujna Draga rekla je i da je Katarina uvijek bila na Smiljaninoj strani te da otac Martin nije bio loš čovjek, ali je alkohol učinio svoje.

– Po mojem mišljenju nije bio tako agresivan. Bliži je bio s Jasminom. Nisam s njim kontaktirala otkad je prijavljen nestanak – kazala je. Suđenje se nastavlja 14. studenoga.

Komentara 1

VO
vorda400
14:17 07.11.2019.

A ovaj "skupljač otpada" nebi pogledao unutra prije nego bi odnio škinju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije