Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGATIVNE REAKCIJE

Žbanić Milanovića 'potjerala' kući, evo što joj je premijer odgovorio!

Jasmila Žbanić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
10.02.2014.
u 23:18

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović, gostujući u nedjelju u središnjem dnevniku FTV-a, osudili su dolazak hrvatskog premijera u Mostar

Nakon posjeta premijera Zorana Milanovića Mostaru, vrh BiH ga je kritizirao što je išao u Mostar, a ne i u Sarajevo, a predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kaže kako premijer Milanović nije pogriješio.

– Postoje neka diplomatska pravila, ali trebalo je hitno otići i premijer je dobro učinio, izjavio je Karamarko za Hrvatski radio.

Komšić proziva Milanovića

Članovi predsjedništva BiH Željko Komšić i Bakir Izetbegović, gostujući u nedjelju u središnjem dnevniku FTV-a, osudili su dolazak hrvatskog premijera u Mostar zamjerajući mu što nije došao solidarizirati se sa Sarajevom. Samo dan poslije Komšića i Izetbegovića morali su iz zgrade predsjedništva evakuirati policijski specijalci pred novim naletom nasilnika. Komšić je u Dnevniku rekao i da u BiH eskaliraju sukobi kad se iz susjednih zemalja “vodi računa” o BiH  te je istaknuo kako on nije imao informaciju o posjetu hrvatskog premijera sugerirajući da bi možda mogao biti neslužben i izvan službenog protokola. Istodobno, Izetbegović je pozdravio premijerove poruke. Upitana da komentira izjavu Željka Komšića, hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić rekla je da i Hrvatska u slučaju BiH “ima svoju riječ kao članica EU koja podržava europsku perspektivu BiH s kojom ima više od tisuću kilometara zajedničke granice”.

Prema informacijama iz ureda predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, dolazak Milanovića bio je najavljen preko MVP-a BiH. U Mostaru su ga osiguravali pripadnici osobnog osiguranja, ali i državne policijske agencije BiH, SIPA-e. No, nije bila usamljena reakcija predstavnika bošnjačkih stranaka i uglednika na dolazak Milanovića, čiju su nazočnost Hrvati iz BiH ocijenili državničkom i hrabrom odlukom i znakom ohrabrenja, ne samo za njih nego i za cijelu BiH. Primitivnu poruku hrvatskome premijeru uputila je redateljica Jasmila Žbanić, glasna pobornica prosvjeda i prosvjednika koja je otvoreno stala iza njihovih djela nasilja te je čak pokušala zataškati spaljivanje Arhiva.

Političke konotacije

“Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI!” napisala je Žbanić.

A da prosvjedi i nasilje imaju i te kako političke velikobošnjačke konotacije otkrili su organizatori prosvjeda, nevladine organizacije Udar i Protest. Oni traže stvaranje jedne bosanske nacije, ukidanje županija i entiteta, izgradnju bosanskohercegovačkog građanskog identiteta umjesto identiteta narodnosti, zakon u bh. državnom ustavu koji će zabraniti postojeće i buduće nacionalističke i religiozne političke stranke i opredijeljene stranke… te prijelazno preuzimanje vlasti od Željke Komšića, čovjeka koji je simbol obespravljivanja Hrvata u BiH jer su ga birali Bošnjaci.

Komentara 216

MA
Majur
20:59 10.02.2014.

Ne pada mi na pamet branit Milanovica...ali bosancice Jasmila,gradjani te jadne i uvijek nazadne BiH su i Hrvati kojima ste i previse kresali prava.....Vasa muslimanska pre.eravanja o multikulturalnoj zemlji prodajte nekome drugome....mozda Erdoganu kad vas opet posjeti kao svoje Turke......Da nije bilo Hrvata ti bi Jasmila danas tko zna gdje bila jer bi vas cede pregazili ka plitki potok...dok ste vi vikali:"nije ovo nas rat"...malo respekta probajte imat i prema drugima drzavama-narodima osim prema zemljama u pravcu Mekke.....

Avatar Robert28
Robert28
20:59 10.02.2014.

Ovi Bošnjaci se ponašaju u BiH kao Srbi u Jugi.

Avatar tajar
tajar
21:11 10.02.2014.

Bilo bi zanimljivo da nam Žbanićeva pojasni koje su to "progresivne snage" s kojima bi Hrvatska trebala surađivati. Ne trebamo ljubiti Milanovića, ali ne smijemo dozvoliti da ga jedna prostakuša vrijeđa, jer time vrijeđa cijelu našu državu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije