Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIO SE

Prijeti mu 10 godina zatvora jer je studente učio kako napraviti 'party drogu'

Foto: Getty Images
20.04.2019.
u 20:40

Rekao je da je to učinio kako bi pomogao svojim učenicima u njihovom 'obrazovanju', iako je znao da je protuzakonito

Japanskom profesoru prijeti čak deset godina zatvora nakon što je svoje studente podučavao kako se proizvodi droga MDMA.

Profesor Tatsunori Iwamura s Fakulteta farmaceutskih znanosti u Ehimeu rekao je da je to učinio kako bi pomogao svojim učenicima u njihovom 'obrazovanju', iako je znao da je protuzakonito

Proizvodnja narkotika u akademske svrhe nije nezakonita u Japanu, sve dok istraživači prethodno dobiju dozvolu od vlade, prenosi Vice

Tatsunori je, prema neimenovanim izvorima, imao dozvolu za proizvodnju droge od prefekture izvan Ehimea, ali je istekla prije nego što je krenuo podučavati studente.

Ti izvori su također objasnili da je profesor provodio istraživanje o 'opasnim drogama' , tj. o onima koje sadrže kemijska sredstva koja uzrokuju halucinacije ili imaju stimulativni učinak.

Ključne riječi

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije