Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRASTIČAN RAST OBOLJELIH

Japan proglasio izvanredno stanje za Tokio i širu okolicu

Japanese Prime Minister Yoshihide Suga holds a New Year's press conference at his official residence in Tokyo
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
07.01.2021.
u 12:02

Izvanredno stanje za Tokio i tri okolna područja stupa na snagu u petak i trajat će mjesec dana

Japanski premijer Yoshihide Suga u četvrtak je zbog pandemije koronavirusa ponovo proglasio izvanredno stanje za Tokio i širu okolicu, nakon što su zdravstveni stručnjaci upozorili na novi, dramatičan rast oboljelih od covida-19.

Japan je jučer imao 5307 novozaraženih koronavirusom, a samo u Tokiju je zabilježen 1591 slučaj zaraze, javila je japanska radiotelevizija (NHK), navodeći da se u oba slučaja radi o novim rekordima po broju oboljelih od covida-19.

- Proglašavamo izvanredno stanje jer je za vjerovati da će brzo širenje novog koronavirusa u cijeloj zemlji uvelike utjecati na živote ljudi i ekonomiju, rekao je Suga.

Izvanredno stanje za Tokio i tri okolna područja stupa na snagu u petak i trajat će mjesec dana.

Šire tokijsko područje, na kojem živi 37 milijuna ljudi, ili 30 posto sveukupnog stanovništva Japana, najveće je žarište zaraze.

Restorani i barovi ne smiju više služiti alkohol iza 19 sati, a vrata zatvaraju u 20 sati. Stanovnicima je rečeno da izbjegavaju nepotrebne izlaske iz svojih domova. 

Tvrtkama je preporučeno da se u što većoj mjeri prebace na rad od kuće. Škole i dalje ostaju otvorene, a na javnim događanjima ne smije biti više od 5000 gledatelja.

Japan je do sada bio relativno pošteđen posljedica pandemije u odnosu na ostale zemlje. Od početka siječnja prošle godine u toj je zemlji od 126 milijuna stanovnika od covida-19 umrlo 3700 ljudi.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:47 07.01.2021.

Da im iznajmimo naš stožer, pa da vide što su brojke!!!😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije