Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR U ZAGREBU

Član predsjedništva BiH prozvao Hrvate i Srbe zbog migranata: 'Ne žele dijeliti teret'

Šefik Džaferović
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
21.11.2019.
u 17:49

Šefik Džaferović, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH osvrnuo se na migrantsku krizu, kazavši kako Hrvati i Srbi u BiH ne žele dijeliti teret koji je pao na područja u kojima većinom žive Bošnjaci.

Zeleno svjetlo i podršku hrvatskom ulasku u Schengen dao je čelnik slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša, kazavši kako su i Hrvatska te Bugarska i Rumunjska ispunile kriterije  te da će se njihovim pridruživanjem povećati sigurnost u cijeloj Uniji.

- Hrvatsko pristupanje Schengenu je i u slovenskom interesu i to nije samo moje mišljenje, već i većine Slovenaca - kazao je Janša te na hrvatskom poželio Plenkoviću i Hrvatskoj uspješno predsjedanje Vijećem EU.

Drugačiji ton imao je govor Šefika Džaferovića, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH. Osvrnuo se na migrantsku krizu, kazavši kako Hrvati i Srbi u BiH ne žele dijeliti teret koji je pao na područja u kojima većinom žive Bošnjaci.

Nije propustio spomenuti pitanje granice, ali aludirajući i na širi kontekst, kazavši kako se sporovi i otvorena pitanja, uključujući granice, mogu moraju rješavati u skladu s principima međunarodnog prava te dodao kako "BiH nema, niti je ikada imala bilo kakve pretenzije prema susjedima. Od susjeda očekujemo isti odnos prema nama". 

VIDEO: Govor Andreja Plenkovića na kongresu Europske pučke stranke

Komentara 66

Avatar Dixie_land
Dixie_land
18:03 21.11.2019.

Pa vi želite prihvatiti migrante u BiH. Hrvati i Srbi su protiv. Zašto bi onda oni dijelili teret?

MA
Markos
17:59 21.11.2019.

Eto ja živim u Sloveniji, Janša je jedan rijetkih normalnih političara u Sloveniji koji se zna boriti za interes države. Komunistička partija koja drži Sloveniju u šahu ga več 28 godina na sve moguče načine želi diskvalificirati pa mu ljepi svakakve etikete samo zato što nije komunista. Polako ali sigurno će i on preuzeti kormilo države.

Avatar Viktor999
Viktor999
18:18 21.11.2019.

Tko je ovu islamističku spodobu dovukao u Zagreb, čudi me da uopće nosi odjelo umjesto da švrlja okolo umotan u lancun sa šugamanom na glavi kao njegovi uzori iz SA ili Irana😀😀😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije